Asset Management 2020

A Brave New World

Door de economische onrust en wijzigingen in de regelgeving, hebben de meeste vermogensbeheerders weinig tijd kunnen besteden om de toekomst voor Asset Management in beeld te krijgen. PwC heeft meer dan twee jaar onderzoek gedaan naar de belangrijkste trends en de te verwachten wijzigingen voor de Asset Management industrie.

Assetmanagers moeten zich nu op deze onzekere toekomst gaan voorbereiden

Zij krijgen echter niet alleen te maken met een klant die steeds veeleisender is, maar ook in toenemende mate met demografische veranderingen en technologische vooruitgang. Dit heeft een effect op zowel verdien- als operating-modellen.

‘We voorzien een enorme toename van Assets under Management (AuM) en een verschuiving naar alternatieve beleggingen’, vertelt Frank van Groenestein, Asset Management leadpartner.

Daarnaast wordt het inzetten van nieuwe technologieën volgens Arthur Kilian, verantwoordelijk voor Asset Management Advisory, een topprioriteit: ‘Het slimmer inzetten van huidige systemen, beter organiseren van data-management en handiger inrichten van rapportagestructuren, zal steeds belangrijker worden bij het voldoen aan regelgeving, simplificeren van de organisaties en het verlagen van de kosten’. Lees meer

Download het onderzoek of neem voor meer informatie contact op met Frank van Groenestein of Arthur Kilian.

Download

Asset Management 2020

A Brave New World