2014 State of the internal audit profession study

Higher performance by design: A blueprint for change

Het jaarlijkse PwC onderzoek toont weer aan dat de toegevoegde waarde van de internal audit functie verbetert als er sprake is van een goede aansluiting tussen de vraag vanuit de stakeholders en de competenties van de internal auditors. Dit vraagt om de juiste focus, de juiste competenties en het juiste profiel voor de internal audit functie.

In een sterk veranderende wereld wordt het steeds belangrijker dat de internal audit functie beschikt over de beste mensen en de meest effectieve tools. Het onderzoek geeft handvatten voor het ontwerpen van een 'blueprint' voor deze veranderende internal audit functie. Stilstaan is geen optie meer, verandering en verbetering zijn noodzakelijk om als internal audit functie relevant te kunnen blijven.

Ruim 1.900 CAEs, en belangrijke stakeholders waaronder CEOs, voorzitters van audit committees en andere bestuursleden, alsmede senior finance en risico managers namen deel aan de SOTP survey in 2014. Daarmee vertegenwoordigden zij 24 verschillende sectoren in 37 landen. De deelnemers hebben hun mening online en via interviews gedeeld ten aanzien van de huidige kritieke risico’s die zij onderkennen, de rol die zij verwachten van internal audit en in het algemeen de prestaties van de internal audit functies in hun organisaties.