13th PwC Annual Global Power & Utilities Survey

The impact on the power sector business model

De PwC Annual Global Power & Utilities Survey geeft ons een kijkje in de keuken van diverse nutsbedrijven over de hele wereld. In deze 13e editie kijken we naar het traditionele verdienmodel van elektriciteitsbedrijven dat zwaar onder druk staat en naar de grote veranderingen die ons te wachten staan.

  • We kijken naar de belangrijke vraagstukken waar energie- en utiliteitsbedrijven mee worstelen (toename van de vraag, investeringen, betaalbaarheid, schonere energie, slimmere energie, strategie├źn) op basis van ons diepgaande onderzoek.
  • We kijken naar toekomstige scenario's. De effecten van de huidige ontwikkelingen binnen de energiemarkt worden misschien nu pas duidelijk. Waar leidt het toe en wat zal het betekenen voor de toekomst? Dat blijft de vraag, maar uitkomsten van het onderzoek van een reeks 'toekomstscenario's' bieden een fascinerend inzicht.
  • Met zoveel respondenten die de nadruk leggen op 'business model transformation', hebben we besloten om de eerste resultaten voor te leggen aan CEO's van toonaangevende energiebedrijven van over de hele wereld. In deze publicatie presenteren we hun perspectieven op de komende veranderingen.