Maritime Carbon Compliance

24/11/15

Er komen strengere milieuregels aan voor schepen boven de 5000 gross tonnes die varen binnen het territorium van de EU-lidstaten.

The changing role of the CFO

24/11/15

De elektriciteitsmarkt is snel aan het veranderen. Het is een transformatie met grote impact. Een groot deel van het denken en handelen in de bestuurskamers van de nutsbedrijven, waar traditionele business modellen niet meer volstaan, wordt hiermee in beslag genomen.

Groei biedt de bouw nieuwe perspectieven

20/11/15

Deze 15e editie van de PwC Bouw Performance-meting laat de financiële prestaties zien van 12 top bouwondernemingen en gaat daarnaast in op de kansen die er liggen voor beter project- en risicomanagement.

Impact of CRS on Private Equity Funds in the Netherlands

19/11/15

Op 18 november 2015 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Common Reporting Standard (CRS) goedgekeurd. Wat betekent dit voor u? Lees meer in bijgaande publicatie.

R&C Trendwatch

06/11/15

In deze publicatie worden een aantal Retail-beleidsmaatregelen beschreven. Deze maatregelen worden geïmplementeerd op EU-niveau en bij fabrikanten van consumptiegoederen wereldwijd.

Voor het eerst de uitgebreide controleverklaring bij onderwijsinstellingen

05/11/15

Accountants van onderwijsinstellingen hebben voor het eerst de uitgebreide controleverklaring gehanteerd voor alle onderwijsinstellingen met meer dan € 100 miljoen rijksbijdragen. De onderwijsgroep van PwC heeft onderzoek gedaan naar deze controleverklaringen. Lees meer over de kernpunten, de wijze van beschrijven van deze kernpunten, de verschillen in materialiteit en overige opvallende zaken.

Bridging the Gap Benelux 2015

05/11/15

The annual Bridging the Gap Survey presents insights of the latest developments and trends regarding the working capital performance of listed companies out of the Benelux. Since 5 years the working capital performance of companies improved but the gap between the performance of SME’s and Corporates is widening.

Global Operations Survey 2015

04/11/15

Voor ons wereldwijde onderzoek ‘Global Operations Survey’ hebben we ruim 1200 COO’s en operations verantwoordelijken gevraagd hoe zij omgaan met operationele vraagstukken en hoe zij ervoor zorgen dat strategie realiteit wordt. De bedrijven die goed samenwerken tussen de ‘silo’s’ en een goede waardeketen hebben, maken het verschil.

Goed voorbereid op 2016

30/10/15

De belangrijkste fiscale tips (belastingtips) op een rij. Welke acties moet/kunt u nog ondernemen vóór 2016?

Connected and coordinated: personalised service delivery for the elderly

23/10/15

Het rapport bevat praktijkvoorbeelden van hoe sommige landen innovatievere en effectievere manieren bedenken om zorgdiensten in hun vergrijzende samenleving aan te bieden. Er worden acht belangrijke factoren die de kwaliteit van het leven van ouderen kunnen verbeteren benoemd.