Publicaties

Bekijk deze pagina in: English

MiFID II – Delegated Regulations give further detail

24/05/16

Op 18 mei 2016 heeft de EC het laatste deel – bestaande uit Delegated Regulations – van de langverwachte MiFID II richtlijnen gepubliceerd. Dit is een vervolg op de eerder gepubliceerde richtlijnen

Industry 4.0: Building the digital enterprise - Industrial Manufacturing

17/05/16

Bij de leidende bedrijven binnen de maakindustrie is achter de schermen een grote digitale transformatie gaande. Deze bedrijven digitaliseren belangrijke functies binnen de verticale en horizontale waardeketens.

Staying relevant in the stampede of the Digital Giantss

12/05/16

Staying relevant in the Stampede of the Digital Giants beschrijft wat we kunnen leren van digitale ‘giganten’ zoals Apple, Google, Faceboook.

IFRS 16 – lease accounting

11/05/16

In januari heeft de IASB de nieuwe lease-standaard IFRS 16 uitgebracht. Deze lease-standaard heeft grote gevolgen voor organisaties die leasen. Balansen nemen toe, leverage ratio’s verslechteren en de kapitaalratio’s verminderen.

Familie en vermogen in bedrijf

10/05/16

Familievermogen is een kostbare zaak. Het zorgvuldig beheren en doorgeven ervan kent ontzettend veel facetten en is daarom complex.

Fiscale implicaties herziening woningwet

10/05/16

Wat zijn de gevolgen van de herzieningswet voor uw woningcorporatie.

R&C worlds Express

04/05/16

Megatrends veroorzaken fundamentele veranderingen in het bedrijfsleven, waardoor bedrijven in de retail- en consumentenindustrie gedwongen worden om zichzelf opnieuw uit te vinden.

Real Estate Bulletin April 2016

04/05/16

Recent heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten in de inkomsten-, erf- en schenkbelasting ook van toepassing zijn op vastgoed-bv's. Hier wordt ingegaan op deze uitspraak voor de vastgoedsector.

Oil Price Update Q2 2016

26/04/16

De mondiale olieprijzen zijn met zo'n 40% hersteld in de afgelopen weken. Dit suggereert wellicht dat de daling van de olieprijzen zijn dieptepunt heeft bereikt.

Een gelijk speelveld voor elektrisch rijden

18/04/16

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Maar hoe zit het met de energiebelasting?