Genomineerden 10e editie De Transparant Prijs bekend

9 september 2013 - Op woensdag 2 oktober wordt voor de tiende keer De Transparant Prijs uitgereikt. De prijs is een initiatief van PwC, ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. Genomineerden zijn Nederlandse fondsenwervende organisaties die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren. In totaal hebben 153 instellingen dit jaar hun jaarverslag ingezonden.

Genomineerden 2013

  • Categorie kleine instellingen (< 0,5 miljoen euro inkomsten):
    El Fuego, Projecten Zuid Afrika, Weeshuis Sri Lanka
  • Categorie grote instellingen (> 0,5 miljoen euro inkomsten):
    De Zonnebloem, Oxfam Novib, War Child, Woord en Daad
  • Categorie meest innovatieve jaarverslag:
    AMREF Flying Doctors, KWF Kankerbestrijding, Pink Ribbon, Terre des Hommes

De Transparant Prijs kent een onafhankelijke jury bestaande uit Alexander Rinnooy Kan (voorzitter), Herman Wijffels, Monika Milz, Betteke van Ruler en Kajsa Ollongren. De Nationale Postcode Loterij stelt 100.000 euro prijzengeld ter beschikking: 25.000 euro voor de winnaar in de categorie kleine fondsenwervende instellingen en 75.000 euro voor de winnaar in de categorie grote fondsenwervende instellingen.

Reacties goede doelen op hun nominatie (video)

Bijwonen prijsuitreiking
Journalisten zijn van harte welkom bij de uitreiking van De Transparant Prijs op woensdag 2 oktober van 15.00 tot 17.30 uur in de Nieuwe Kerk te Den Haag. U kunt zich aanmelden via Koen Jonker, persvoorlichter PwC, tel. 088-7924982 of email: koen.jonker@nl.pwc.com.