Wanda Otto

Tax Partner

Wanda Otto

Wanda Otto

 • Specialisatie:
  – VAT
  – Real Estate
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2007
 • Opleiding:
  Universiteit van Amsterdam

In 2005 is Wanda initiatiefnemer geweest van het BTW Real Estate team van PwC. Het team bestaat thans uit 16 specialisten die zich volledig hebben toegelegd op BTW en overdrachtsbelasting bij vastgoed. Het begeleiden van vastgoedtransacties is de corebusiness van het team.

Wanda is een zeer ervaren BTW-specialist en sinds 2001 werkzaam bij PwC. Daarvóór werkte zij ruim 15 jaar bij de Belastingdienst. Als nevenfunctie is zij Raadsheer-Plaatsvervanger bij de Belastingsector van de Gerechtshoven te Amsterdam en Den Haag. Wanda heeft als gastdocent opgetreden aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Nyenrode.

Door haar ervaring heeft Wanda een uitgebreide kennis van de vastgoedbranche en de commerciële en fiscale issues die daar spelen. Wanda heeft zich enerzijds toegelegd op het managen van de verplichtingen op het gebied van de BTW en anderzijds op het minimaliseren van de BTW-kosten bij cliënten binnen de Real Estate focus. Als gevolg hiervan mag zij vele grote marktspelers tot haar klanten rekenen, voor wie alle belangrijke BTW-werkzaamheden met betrekking tot de aankoop, verkoop en exploitatie van vastgoed(participaties) worden verricht.