Sytso Boonstra

Tax Partner

Sytso Boonstra

Sytso Boonstra

  • Specialisatie:
    – International belastingrecht
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 1995
  • Opleiding:
    Erasmus Universiteit Rotterdam

Als partner in PwC’s International Tax Structuring praktijk beschikt Sytso over meer dan 25 jaar relevante praktijkervaring. Hij is gespecialiseerd in vennootschapsbelasting en international tax planning.

Sytso begon zijn professionele loopbaan bij de Nederlandse Belastingdienst, waar hij toetrad tot het ruling-team als inspecteur vennootschapsbelasting. Sinds 1990 is hij verbonden aan PwC waar hij hoofdzakelijk adviezen geeft aan multinationale ondernemingen.

In 1995 werd Sytso toegelaten tot het PwC Partnerschap. Hij werd lid van de Tax & HRS Board in 2009 en met ingang van 1 juli 2013 is hij voorzitter van PwC Belastingadviseurs NV en lid van de Raad van Bestuur.

Sytso is gespecialiseerd in international tax structuring voor multinationale ondernemingen die actief zijn in een internationale zakelijke omgeving. Hij heeft ruime ervaring in het coördineren van PwC’s wereldwijde fiscale advisering van diverse multinationale bedrijven.

Tot 2010 maakte Sytso deel uit van de raad van SANEC, de Kamer van Koophandel van Zuid-Afrika, tevens is hij penningmeester van de Stichting Laurenskerk in Rotterdam en van Stichting Topsport Hockeyclub Rotterdam.