Ruud Tusveld

Partner

Ruud Tusveld

Ruud Tusveld

  • Specialisatie:
    – Internationale Handel
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 1998
  • Opleiding:
    Rijksuniversiteit Groningen

Ik ben als partner bij PwC belast met de Nederlandse Douane- en Internationale Handel-praktijk van PricewaterhouseCoopers LLP. Ook ben ik leider van de EMEA Customs & International Trade Group van PwC en coördinator van het wereldwijde Customs Network als lid van het Global Indirect Tax Leadership Team van PwC.

In de dagelijkse praktijk ben ik betrokken bij de advisering op het gebied van douanezaken in algemene zin. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in aspecten van douanestelsels die gerelateerd zijn aan de distributie en productie van goederen (opslagprocedures, procedurevrijstellingen en gecentraliseerde oplossingen), de bepaling van de douanewaarde (in relatie tot transfer pricing) evenals accijnzen, in alle gevallen gecombineerd met advisering over de gerelateerde hoofdaspecten van de internationale omzetbelasting. Bovendien voer ik namens cliënten beroepsprocedures en rechtbankzaken met betrekking tot douane- en internationale handelszaken.

Met mijn ruim 24 jaar ervaring op het terrein van de douane heb ik breed inzicht in wereldwijdspelende douanekwesties. Als gevolg daarvan assisteer ik grote ondernemingen bij het opzetten en optimaliseren van hun douanefunctie en ben ik verantwoordelijk voor een aantal van deze ondernemingen als global engagement partner voor Customs & International Trade. Ik spreek behalve Nederlands vloeiend Engels en Duits.