Ruud Tusveld

Tax Partner

Ruud Tusveld

Ruud Tusveld

  • Specialisatie:
    – Douane & Internationale Handel
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 1998
  • Opleiding:
    Rijksuniversiteit Groningen

Ruud is als partner bij PwC belast met de Nederlandse douane- en internationale handelspraktijk van PricewaterhouseCoopers LLP, hij is leider van de EMEA Customs & International Trade group van PwC en tevens coördinator van het wereldwijde Customs network als lid van het Global Indirect Tax Leadership Team van PwC.

In de dagelijkse praktijk is hij betrokken bij de advisering op het gebied van douanezaken in algemene zin, maar hij heeft zich gespecialiseerd in die aspecten van douanestelsels die gerelateerd zijn aan de distributie en productie van goederen (opslagprocedures, procedurevrijstellingen en gecentraliseerde oplossingen), de bepaling van de douanewaarde (in relatie tot Transfer Pricing) evenals accijnzen, in alle gevallen gecombineerd met advisering over de gerelateerde hoofdaspecten van de internationale omzetbelasting. Ook is Ruud als jurist belast met het namens cliënten voeren van beroepsprocedures en rechtbankzaken met betrekking tot douane- en internationale handelszaken.

Op basis van zijn ruim 24 jaar ervaring op het terrein van de douane heeft Ruud breed inzicht verworven in wereldwijd spelende douanekwesties. Als gevolg daarvan assisteert hij grote ondernemingen bij het opzetten en optimaliseren van hun douanefunctie en is hij verantwoordelijk voor een aantal van deze ondernemingen als global engagement partner voor Customs & International Trade.
Ruud spreekt behalve Nederlands vloeiend Engels en Duits.