Ruud Sommerhalder

Tax Partner

Ruud Sommerhalder

Ruud Sommerhalder

 • Specialisatie:
  – Corporate income tax
  – International tax in the consumer industrial products industry and financial services
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 1997
 • Interessegebied:
  Universiteit Leiden

Ruud is tax partner bij PwC en heeft ruim 19 jaar belastingervaring vanuit zijn academische achtergrond en zijn functie van belastingadviseur. Hij speelt een leidende rol bij de uitvoering van grootschalige internationale structureringsprojecten voor Nederlandse multinationale concerns. Bovendien is Ruud binnen de mondiale PwC-organisatie wereldwijd verantwoordelijk voor de totale dienstverlening op belastinggebied aan de cliënten van PwC en voor de high performance culture binnen PwC’s internationale netwerk.

Als Tax and Legal Services Markets Leader voor Europa is Ruud verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van strategieën waarbij het streven is gericht op het overtreffen van de verwachtingen van cliënten in de samenwerking met PwC.

Van juli 2002 tot juli 2005 stond hij aan het hoofd van de Dutch Desk en de European Tax Group in New York waarna hij in juli 2005 toetrad tot de internationale belastingpraktijk van het PwC kantoor in Amsterdam.

Van 1990 t/m 1997 doceerde Ruud vennootschapsbelasting, internationale belastingen en EU-recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na de toekenning in 1995 van een Comet Grant van de Europese Gemeenschappen werkte hij voor Studio Legale Tributario Fantozzi & Associati in Rome