Milo Hartendorf

Partner

Milo Hartendorf

Milo Hartendorf

 • Specialisatie:
  – Indirecte belastingen
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2009
 • Opleiding:
  Universiteit Leiden

Als partner bij PwC heb ik veel ervaring met de advisering van klanten op het gebied van indirecte belastingen. Mijn huidige cliëntenportefeuille bestaat uit grote internationale bedrijven, variërend van Nederlandse AEX- en Midkap-fondsen tot buitenlandse ondernemingen in bijvoorbeeld Azië en de Verenigde Staten.

Ik adviseer klanten over het optimaal inrichten van hun internationale handelsstromen, value chain transformation, holding- en financieringsstructuren en bij het effectief inrichten van VAT compliance en ERP-systemen.

In 2007 nam ik zes maanden in de VS deel aan Genesis Park, het Global Leadership Development Programma van PwC. Momenteel geef ik mede leiding aan het internationale VAT-team in Amsterdam.

Voorbeelden van recente projecten

 • Advies bij het opzetten van diverse central procurement bedrijven en principaalstructuren in onder meer Nederland, Zwitserland en Dubai inclusief de coördinatie van de wereldwijde implementatie.
 • Advies en coördinatie van de internationale VAT-positie en compliance voor een Nederlandse onderneming in meer dan 18 landen.
 • Advies en afstemming met de Belastingdienst inzake het opzetten van een Nederlandse holdingstructuur en een Europese beursgang van een grote buitenlandse onderneming.

Ik publiceerde diverse artikelen in fiscale vaktijdschriften en ben co-auteur van de fiscale encyclopedie NDFR en K&I. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB).