Milo Hartendorf

Tax Partner

Milo Hartendorf

Milo Hartendorf

 • Specialisatie:
  – Indirecte belastingen
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2009
 • Opleiding:
  Universiteit Leiden

Als partner bij PwC heeft Milo een brede ervaring met de advisering van klanten op het gebied van indirecte belastingen. Zijn huidige cliëntenportefeuille bestaat uit grote internationale bedrijven, variërend van Nederlandse AEX- en Midkap-fondsen tot buitenlandse ondernemingen in bijvoorbeeld Azië en de Verenigde Staten.

Milo adviseert klanten over het optimaal inrichten van hun internationale handelsstromen, Value Chain Transformation, holding- en financieringsstructuren en bij het effectief inrichten van VAT compliance en ERP-systemen.

In 2007 is Milo voor zes maanden uitgezonden naar de VS waar hij heeft deelgenomen aan Genesis Park, het Global Leadership Development Programma van PwC. Momenteel geeft hij mede leiding aan het internationale VAT-team in Amsterdam.

Milo heeft diverse artikelen gepubliceerd in fiscale vaktijdschriften en is co-auteur van de fiscale encyclopedie NDFR en K&I. Tevens is hij lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB).

Voorbeelden van recente projecten

 • Advies bij het opzetten van diverse central procurement bedrijven en principaalstructuren in onder meer Nederland, Zwitserland en Dubai inclusief de coördinatie van de wereldwijde implementatie.
 • Advies en coördinatie van de internationale VAT-positie en compliance voor een Nederlandse onderneming in meer dan 18 landen.
 • Advies en afstemming met de Belastingdienst inzake het opzetten van een Nederlandse holdingstructuur en een Europese beursgang van een grote buitenlandse onderneming.