Michel van der Breggen

Tax Partner

Michel van der Breggen

Michel van der Breggen

  • Specialisatie:
    – Financial Services Transfer Pricing
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 2009
  • Opleiding:
    The University of Edinburgh, Universiteit Leiden

Als partner bij PwC beschikt Michel over een schat aan ervaring in het adviseren over internationale transacties waarbij hij zich de laatste 10 jaar volledig heeft toegelegd op transfer pricing. Hij heeft multinationale ondernemingen ondersteund bij het ontwikkelen en documenteren van hun wereldwijde beleid op het vlak van inter-company pricing, cliënten geadviseerd over onderhandelingen op het gebied van controversiële belastingonderwerpen en planningmogelijkheden met betrekking tot transfer pricing. 

Michel is gespecialiseerd in de financiële dienstverleningssector en met name op het gebied van inter-company financiële transacties, zoals cash pools, inter-company financiering, factoring, kredietgaranties en het ontwikkelen van loan pricing beleid.

Michel staat mede aan het hoofd van PwC’s wereldwijde Financial Transactions Transfer Pricing Network en hij is lid van het Europese Financial Services Transfer Pricing Leadership team van PwC.

Hij is regelmatig spreker op interne en externe evenementen. Michel geeft tevens lezingen over financial transactions transfer pricing op het International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) en doceert aan de Nyenrode Business Universiteit.

Michel publiceert regelmatig over zaken met betrekking tot transfer pricing en hij is lid van de Dutch Association for Corporate Treasurers (DACT).