Michel van der Breggen

Partner

Michel van der Breggen

Michel van der Breggen

  • Specialisatie:
    – Transfer Pricing
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 2009
  • Opleiding:
    Universiteit Leiden, The University of Edinburgh

In 1996 begon ik in de algemene Corporate Tax-praktijk van – toen nog – ons kantoor in Den Haag. Na een aantal jaar interesseerde ik me, naast de fiscaliteit, steeds meer in de business van klanten waarvoor ik werkte. Bovendien wilde ik een tijd in het buitenland werken. Transfer pricing (b)leek de ideale mix van fiscale techniek, bedrijfseconomie en internationale context. Na ruim een jaar werkzaam geweest te zijn in de Transfer Pricing Praktijk van PwC London en na een reis van zes maanden door Zuid Oost Azië, keerde ik in 2002 terug en startte ik in de Transfer Pricing-praktijk van kantoor Amsterdam.

Inmiddels heb ik ruim veertien jaar ervaring op het gebied van transfer pricing, waarvan de laatste tien jaar met een focus op transfer pricing van financiële transacties en de financiële dienstverleningssector. Mijn klanten bestaan onder meer uit banken, verzekeraars, asset managers, private equity funds en de corporate treasury-functie van multinationals.

Sinds 2013 geef ik leiding aan de transfer pricing praktijk van PwC Nederland. Daarnaast heb ik een coördinerende rol binnen PwC’s wereldwijde Financial Transactions Transfer Pricing Network en ben ik lid van het Europese Financial Services Transfer Pricing Leadership-team van PwC.

Naast mijn reguliere werkzaamheden spreek ik regelmatig op interne en externe evenementen, ben ik docent bij het International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD), lid van de transfer pricing-commissie van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en publiceer ik regelmatig over transfer pricing-gerelateerde onderwerpen. Ook ben ik lid van de Dutch Association for Corporate Treasurers (DACT).