Martin Vink

Tax Partner

Martin Vink

Martin Vink

 • Specialisatie:
  – Financial Services
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 1999
 • Opleiding:
  Universiteit Leiden

Martin is international tax partner in Amsterdam en beschikt over ruim 20 jaar ervaring. Hij is gespecialiseerd in belastingvraagstukken die van invloed zijn op financiële dienstverleners zoals asset managers, beleggingsfondsen, private equity fondsen, hedgefondsen, pensioenfondsen, staatsfondsen (sovereign wealth funds), verzekeringsmaatschappijen en (depot)banken. Van 1998 tot 2001 was Martin actief in Azië waar hij ondersteuning gaf aan vele in Azië en Europa gevestigde internationaal opererende bedrijven.

Tot zijn cliënten behoren vele binnenlandse en internationale institutionele beleggers, asset managers, verzekeraars etc. Hij adviseert zijn cliënten over strategische belastingvraagstukken zoals internationale belastingstructurering, fondsstructurering, verhuizing van hoofdkantoren, Solvency II, UCITS IV, AIFMD, operationele belastingen zoals FATCA, EUSD en fondsverslaggeving.

Voorbeelden van recente projecten zijn:

 • terugvorderen van Europese bronbelasting ten behoeve van binnenlandse en buitenlandse institutionele beleggers
 • oprichten van zowel transparante als niet-transparante Nederlandse beleggingsfondsen
 • structureren van private equity investeringen.

Martin is tevens PwC Asset Management Tax Leader voor Europa, Insurance Tax Leader voor Nederland en lid van de PwC’s International Pension Group. Ook maakt hij deel uit van de Advisory Board van de IIR Pension and Asset Pooling Conferences.

Van zijn hand verscheen een groot aantal artikelen over internationale en binnenlandse belastingvraagstukken die van invloed zijn geweest op de financiële sector. Tot de door hem beschreven onderwerpen behoren (internationale) fiscale gevolgen van pension & asset pooling juridische ontwikkelingen binnen de EU en tax risk management.

Daarnaast ondersteunt Martin een aantal lobbyorganisaties zoals de stichting Holland Financial Centre, DUFAS en EFAMA.