Marco Lubbelinkhof

Tax Partner

Marco Lubbelinkhof

Marco Lubbelinkhof

  • Specialisatie:
    – BTW
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 2005
  • Opleiding:
    Universiteit Leiden
Als partner binnen PwC’s Tax & HRS praktijk heeft Marco ruim 17 jaar ervaring in het adviseren van een groot aantal (Nederlandse) beursgenoteerde ondernemingen in de Energy & Utility sector. Marco heeft zich gespecialiseerd in het coördineren van wereldwijde en pan-Europese projecten en het optimaliseren van BTW-structuren voor multinationale ondernemingen in diverse bedrijfstakken. Hij assisteert zijn cliënten bij management en planning met betrekking tot locale en internationale belastingkwesties. Hij heeft uitgebreide ervaring opgedaan op het vlak van BTW-conversie en business conversion. Marco staat tevens aan het hoofd van de US desk indirect taxes.

Marco is lid van de European indirect Tax Group (EiTG) group van PwC en van een VAT taskforce die zich bezighoudt met lobbyen bij de Europese Commissie.

Hij is medeauteur van het advies van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) over de implementatie van de factureringsrichtlijn. Marco heeft in binnen- en buitenland lezingen gegeven over diverse onderwerpen en als auteur bijgedragen aan vele tijdschriften en publicaties.