Jeroen Elink Schuurman

Partner

Jeroen Elink Schuurman

Jeroen Elink Schuurman

  • Specialisatie:
    – Vastgoed
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 2002
  • Opleiding:
    Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden

Als partner verbonden aan de Tax & HRS-praktijk van PwC heb ik twintig jaar ervaring op het gebied van vastgoed en belastingen. Ik sta aan het hoofd van de Real Estate-praktijk van PwC in Nederland en maak deel uit van de leiding van PwC’s internationale vastgoednetwerk. Ik heb een uitstekende reputatie opgebouwd in advisering over binnenlandse en international vastgoedtransacties, projectontwikkeling, structurering van vastgoedfondsen, reorganisaties, belastingaudits en rechtszaken.

Mijn team en ik beschikken over een sterke staat van dienst in het geven van geïntegreerde belastingadviezen bij de grootste en meest gecompliceerde vastgoedtransacties. Dit betreft adviezen over vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en btw, met inbegrip van EU-belastingaspecten.

Zo heb ik geadviseerd over de aankoop en financiering van grote vastgoedportefeuilles, structurering van vastgoedfondsen voor institutionele en private investeerders (waaronder Real Estate Investment Trust (REIT)) en projecten op het vlak van belastingoptimalisatie ten behoeve van gerenommeerde particuliere en institutionele vastgoedinvesteerders. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het bieden van ondersteuning bij tax audits en rechtszaken.

Ik doceer aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en geef met regelmaat lezingen over onderwerpen op het gebied van vastgoed en belastingen.