Jeroen Elink Schuurman

Tax Partner

Jeroen Elink Schuurman

Jeroen Elink Schuurman

  • Specialisatie:
    – Vastgoed
  • Ervaring:
    – Partner bij PwC sinds 2002
  • Opleiding:
    Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden

Als partner verbonden aan de Tax & HRS praktijk van PwC heeft Jeroen 19 jaar ervaring op het gebied van vastgoed en belastingen. Jeroen staat aan het hoofd van de Real Estate praktijk van PwC in Nederland en maakt deel uit van de leiding van PwC’s internationale vastgoednetwerk. Jeroen heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in advisering over binnenlandse en international vastgoedtransacties, ontwikkelingen en structurering van vastgoedfondsen, reorganisaties, belastingaudits en rechtszaken.

Jeroen en zijn team beschikken over een sterke staat van dienst in het geven van geïntegreerde belastingadviezen bij de grootste en meest gecompliceerde vastgoedtransacties. Dit betreft adviezen over vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en BTW, met inbegrip van EU belastingaspecten. Zo heeft Jeroen geadviseerd over de aankoop en financiering van grote vastgoedportefeuilles, structurering van vastgoedfondsen voor institutionele of retail investeerders (waaronder Real Estate Investment Trust (REIT) regimes) en projecten op het vlak van belastingoptimalisatie ten behoeve van gerenommeerde particuliere en institutionele vastgoedinvesteerders. Daarnaast heeft Jeroen ruime ervaring in het bieden van ondersteuning bij tax audits en rechtszaken.

Jeroen doceert aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en geeft met regelmaat lezingen over onderwerpen op het gebied van vastgoed en belastingen.