Frans Oomen

Tax Partner

Frans Oomen

Frans Oomen

 • Specialisatie:
  – BTW oplossingen voor de Financiële Sector
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 1999
 • Opleiding:
  Universiteit Leiden

Als partner bij PwC heeft Frans ruim 20 jaar ervaring op BTW-gebied en adviseert hij al 10 jaar bedrijven en instellingen in de financiële sector.

Voorbeelden van recente projecten zijn:

 • leiden van diverse plaatselijke en internationale projecten voor cliënten in de sector financiële dienstverlening om BTW-problemen en -kosten te verminderen
 • implementeren van BTW-besparingsprocessen voor banken en verzekeraars, pensioenfondsen en asset managers
 • ontwerpen, implementeren en bewaken van Tax Control Frameworks, inclusief het onderhandelen met de Belastingdienst
 • verzorgen van BTW-technische opleidingen voor financiële instellingen en verenigingen van verzekeraars, bankiers en belastingadviseurs.

Frans leidt de Nederlandse Financial Services Tax praktijk en is oprichter en leider van het Global Financial Services Indirect Tax Network van PwC.

Frans is medeauteur van het rapport getiteld ‘Study on the VAT exemption for financial and insurance services’, dat is opgesteld naar aanleiding van het in opdracht van de Europese Commissie uitgevoerde onderzoek naar de economische gevolgen van BTW-vrijstelling voor de financiële sector. Frans beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk, hetgeen hem in staat stelt om actief deel te nemen in discussies binnen de Commissie van de EU, het Chinese ministerie van Financiën, Nederlandse BTW-belastingautoriteiten en anderen. Als expert in de Europese BTW-regelgeving en -praktijk ten behoeve van de financiële sector is Frans zijdelings betrokken bij besprekingen over de mogelijke implementatie van BTW in de VS.

Frans is een regelmatig spreker op conferenties over indirecte belastingen met betrekking tot de financiële sector.