Eric Hartkamp

Partner

Eric Hartkamp

Eric Hartkamp

 • Specialisatie:
  – Dienstverlening aan grote (internationale en veelal beursgenoteerde) ondernemingen
 • Ervaring:
  – Partner sinds 2002

Als partner heb ik mij sinds 2002 binnen de Assurance-praktijk van PwC gespecialiseerd in dienstverlening aan grote (internationale en veelal beursgenoteerde) ondernemingen. Deze dienstverlening omvat naast de controle van jaarrekeningen en specifieke verantwoordingen aan toezichthouders ook het adviseren en ondersteunen op uiteenlopende gebieden, zoals herstructureringen, (de accounting van) transacties, beursnoteringen, kapitaalmarkttransacties, interne controle, corporate governance en risicomanagement. Dit alles in een Europese/IFRS-omgeving.

Mijn klantenportefeuille bestaat op dit moment met name uit ondernemingen in Financial Services, zoals vastgoedondernemers en leasemaatschappijen. Een drietal van mijn klanten is beursgenoteerd.

Sinds medio 2014 ben ik mede voorzitter van de zogenaamde Country Admission Delegation, de groep die binnen PwC verantwoordelijk is voor het benoemingsproces van onze toekomstige partners en directors.

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten:

 • Controle van jaarrekeningen en overige (financiële) verantwoordingen van grote (internationale en veelal beursgenoteerde) ondernemingen in de vastgoedsector, leasing en dienstverlenende industrie.
 • Begeleiding van diverse kapitaalmarkttransacties.
 • Bijdragen leveren aan de publieke managementletter vastgoed, alsmede aan de praktijkhandleiding voor accountants werkzaam in de vastgoedsector.

Specialisaties

Mijn focus ligt op een breed scala aan controlewerkzaamheden en aanverwante dienstverlening aan grote (internationale en veelal beursgenoteerde) ondernemingen. Ik ben gekwalificeerd voor IFRS.

Ervaring

Partner bij PwC Amsterdam
2002–heden

Mede voorzitter van Country Admission Delegation PwC NL
2014-heden

Voorzitter Assurance Financial Services PwC Amsterdam
2009–2013

Voorzitter Real Estate Group PwC
2003–2009

HC partner business unit PwC Assurance Amsterdam
2004–2007

Associate – senior manager PwC
1991–2002

Opleiding

Universiteit van Amsterdam (UvA)

 • Economie (drs.)
 • Registeraccountant (RA)

Amsterdam School of Real Estate

 • Master of Real Estate (MRE)