Eric Dankaart

Tax Partner

Eric Dankaart

Eric Dankaart

 • Specialisatie:
  – Loonbelasting en sociale verzekeringen
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2002
 • Opleiding:
  Rijksuniversiteit Groningen

Voormalig belastinginspecteur Eric heeft meer dan 20 jaar ervaring met de Nederlandse loonbelasting en sociale verzekeringen. Sinds 1998 is hij werkzaam op het PwC adviesgebied Tax & HRS en adviseert hij bedrijven over wetgeving, handhaving en kostendoelmatigheid in relatie tot loonheffingen en sociale verzekeringen. Bovendien treedt Eric op namens cliënten in onderhandelingen met de Belastingdienst, het Ministerie van Financiën en in voorkomende gevallen in rechtszaken.

Voorbeelden van recente projecten zijn onder meer:

 • Advisering op het gebied van loonbelasting en socialezekerheidsverplichtingen met betrekking tot grote bouwplaatsen (inclusief zaken over immigratiewetgeving en veiligheid);
 • Assistentie bij audits over loonbelasting en sociale verzekeringen voor grote cliënten op het gebied van onderwijs, energie, utilities, mining en de dienstverlenende sector.
 • Advies over de uitvoering van recentelijk aangekondigde nieuwe wetgeving voor cliënten in alle sectoren.
 • Assistentie bij de implementatie van control frameworks op (loon)belastinggebied voor cliënten.

Ook neemt Eric namens PwC als technisch deskundige deel aan besprekingen met het Ministerie van Financiën over voorgestelde wetgeving.

Hij maakt daarnaast deel uit van de Sectie Loonbelasting en Sociale Verzekeringen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). In deze hoedanigheid voorziet hij het Nederlands parlement van commentaar op wetgevingsvoorstellen.

Ook geeft Eric al meer dan 10 jaar les bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Eric is (co-)auteur van twee boeken en talloze artikelen over loonbelasting en sociale verzekeringen. Tevens publiceert hij regelmatig commentaar op rechtszaken over een brede reeks van onderwerpen op het gebied van loonbelasting en sociale verzekeringen zoals het dienstverband, de belastbaarheid van uitkeringen in natura en ketenaansprakelijkheid.