Eric Dankaart

Partner

Eric Dankaart

Eric Dankaart

 • Specialisatie:
  – Loonbelasting en sociale verzekeringen
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2002
 • Opleiding:
  Rijksuniversiteit Groningen

Ik ben voormalig belastinginspecteur en beschik over meer dan twintig jaar ervaring met de Nederlandse loonbelasting en sociale verzekeringen. Sinds 1998 ben ik werkzaam op het PwC adviesgebied Tax & HRS en adviseer ik bedrijven over wetgeving, handhaving en kostendoelmatigheid in relatie tot loonheffingen en sociale verzekeringen. Bovendien treed ik op namens cliënten in onderhandelingen met de Belastingdienst, het Ministerie van Financiën en in voorkomende gevallen in rechtszaken.

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten:

 • Advisering op het gebied van loonbelasting en socialezekerheidsverplichtingen met betrekking tot grote bouwplaatsen (inclusief zaken over immigratiewetgeving en veiligheid).
 • Assistentie bij audits over loonbelasting en sociale verzekeringen voor grote cliënten op het gebied van onderwijs, energie, utilities, mining en de dienstverlenende sector.
 • Advies over de uitvoering van recentelijk aangekondigde nieuwe wetgeving voor cliënten in alle sectoren.
 • Assistentie bij de implementatie van control frameworks op (loon)belastinggebied voor cliënten.

Ook neem ik namens PwC als technisch deskundige deel aan besprekingen met het Ministerie van Financiën over voorgestelde wetgeving. Daarnaast maak ik deel uit van de Sectie Loonbelasting en Sociale Verzekeringen van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB). In deze hoedanigheid voorzie ik het Nederlands parlement van commentaar op wetgevingsvoorstellen. Verder geef ik al meer dan tien jaar les bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Ik ben (co-)auteur van twee boeken en talloze artikelen over loonbelasting en sociale verzekeringen. Tevens publiceer ik regelmatig commentaar op rechtszaken over een brede reeks van onderwerpen op het gebied van loonbelasting en sociale verzekeringen zoals het dienstverband, de belastbaarheid van uitkeringen in natura en ketenaansprakelijkheid.