Eelco van der Enden

Tax Partner

Eelco van der Enden

Eelco van der Enden

 • Specialisatie:
  – Horizontaal Toezicht
  – Tax Function Effectiveness
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2007
 • Opleiding:
  Universiteit van Amsterdam, Nyenrode Business Universiteit

Eelco is sinds 2006 partner van PwC’s Compliance Services. Daarbij ligt zijn focus op Tax Function Effectiveness. Eelco heeft ruim 16 jaar ervaring op zijn vakterrein.

Hij ondersteunt ondernemingen bij hun streven naar verbetering van Tax Control Framework om controle te verkrijgen over de fiscale functie. Daarnaast legt Eelco een goede basis om de relatie van de ondernemingen met de Belastingdienst te wijzigen (convenant), bijvoorbeeld door het ontwerpen van alle elementen van fiscale functie (Tax Control Framework) en het opstellen en omschrijven van processen en controles.

Eelco assisteert ondernemingen ook bij het opstellen en documenteren van hun FIN 48 met als doel het voldoen aan US GAAP-normen in hun financiële verklaringen. Hij is tevens verantwoordelijk voor auditing met betrekking tot de fiscale positie van diverse audit clients van PwC waardoor PwC audit een mening kan vormen over de fiscale positie zoals opgenomen in de (geconsolideerde) financiële verklaringen van deze cliënten.

Daarnaast is Eelco docent aan het Nyenrode Business University Centre for Tax Management and Tax Assurance. Daar geeft hij les aan senior executives en medewerkers van de Belastingdienst. Eelco ondersteunt op Nyenrode ook het Ministerie van Financiën met betrekking tot Horizontaal Toezicht. Hij ontwikkelde tevens de Tax Assurance Academy.