Bert Oosterloo

Partner

Bert Oosterloo

Bert Oosterloo

 • Specialisatie:
  – Gespecialiseerd in dienstverlening aan ondernemingen in de financiële sector
 • Ervaring:
  – Partner sinds 1996

Als partner binnen de PwC Assurance-praktijk heb ik mij sinds 1996 gespecialiseerd in dienstverlening aan ondernemingen in de financiële sector. Deze dienstverlening omvat naast de controle van jaarrekeningen, mvo-verslagen en specifieke verantwoordingen aan toezichthouders ook het geven van adviezen en ondersteuning op uiteenlopende gebieden, zoals herstructureringen, (de accounting van) transacties, interne controle, corporate governance en risicomanagement. Dit alles in zowel een Europese/IFRS- als Amerikaanse/US GAAP-omgeving. Sinds 1992 ben ik lid van het American Institute of Certified Public Accountants. Door mijn verschillende functies binnen PwC, ook internationaal, beschik ik over een brede ervaring met het wereldwijde PwC-netwerk.

Mijn klantenportefeuille bestaat op dit moment met name uit klanten in de vastgoed-, pensioenfondsen- en bankensector, met zowel een nationale als internationale achtergrond. Dankzij deze klanten heb ik gedurende de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met controles in gereguleerde omgevingen met toezichthouders als DNB, AFM en ACM.

Van 2001 tot 2010 was ik lid van de Commissie Onafhankelijkheid van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants). Diezelfde NBA heb ik jarenlang vertegenwoordigd in de Ethics Working Party van de FEE (Fédération des Experts comptables Européens) in Brussel. Daarnaast was ik van 2007 tot en met 2008 technical advisor van de International Ethics Standards Board of Accountants van de IFAC (International Federation of Accountants).

Momenteel ben ik Quality Assurance partner van BU Amsterdam en mede-verantwoordelijk voor het Real time-review team van PwC.

In mijn vrije tijd ben ik lid van de Lions Club. Mijn passies zijn hardlopen, tuinieren, watersport en filatelie.

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten

 • Controle van jaarrekeningen en mvo-verslagen van grote ondernemingen in de vastgoed- en transportsector
 • Advisering bij een internationale acquisitie
 • Advisering bij een kostenbeheersingsproject

Ervaring

Partner bij PwC Amsterdam
1996 – heden

Lid Local Oversight Board bij PwC NL
2010 – 2012

Partner, verantwoordelijk voor onafhankelijkheid bij PwC NL
2001 – 2010

Independence compliance partner bij PwC EMEA
1999 – 2000

Secondment bij PwC Stamford, CT (VS)
1988 – 1990

Associate - senior manager bij PwC NL
1985 – 1995

Opleiding

Universiteit van Tilburg

 • Economie (drs.)
 • Registeraccountant (RA)

American Institute of Certified Public Accountants (AICPA)

 • Certified Public Accountant (CPA)