Bart Kruijssen

Partner

Bart Kruijssen

Bart Kruijssen

 • Specialisatie:
  – International Real Estate
  – Infrastructure & Hospitality
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2007
 • Opleiding:
  Universiteit Leiden, Universiteit van Amsterdam

Ik leid de Nederlandse grensoverschrijdende Real Estate Tax-praktijk van PwC en heb meer dan tien jaar ervaring in de advisering van vastgoedfiscalisten en -beleggers over de hele wereld. Ik beschik over uitgebreide ervaring in het werken met private equity fund-adviseurs en institutionele beleggers bij de ontwikkeling van innovatieve fonds-, platform- en dealstructuren voor zowel Amerikaanse, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Europese grensoverschrijdende vastgoedbeleggingen, waarbij ik de behoeften van een uiteenlopende pool van wereldwijd opererende beleggers zorgvuldig afweeg.

Ik leid de Nederlandse Real Estate Fund-praktijk en de International Hospitality-praktijk en ik ben actief lid van de Pension Fund-praktijk. Ik ben zeer ervaren in reviews van beleggingen ten behoeve van pensioeninvesteerders.

In de afgelopen zes jaar heb ik gewerkt en gewoond in New York (2004–2010). Daarvoor werkte ik in Amsterdam met een korte onderbreking van zes maanden in 2000 toen ik in Londen actief was.

Tot mijn cliënten behoren Amerikaanse en Nederlandse financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, private equity funds, real estate investment trusts en Amerikaanse en Nederlandse pensioenverzekeraars. Ik heb gedoceerd aan de New York University (2002-2003) en hiernaast publiceer ik met regelmaat artikelen over vastgoedbelasting gericht op investment managers en pensioenverzekeraars.