Bart Kruijssen

Tax Partner

Bart Kruijssen

Bart Kruijssen

 • Specialisatie:
  – International Real Estate
  – Infrastructure & Hospitality
 • Ervaring:
  – Partner bij PwC sinds 2007
 • Opleiding:
  Universiteit Leiden, Universiteit van Amsterdam

Bart leidt de Nederlandse grensoverschrijdende Real Estate Tax praktijk van PwC en heeft meer dan 10 jaar ervaring in de advisering van vastgoedfiscalisten en -beleggers over de hele wereld. Bart beschikt over uitgebreide ervaring in het werken met private equity fund-adviseurs en institutionele beleggers bij de ontwikkeling van innovatieve fonds-, platform- en dealstructuren voor zowel Amerikaanse, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Europese grensoverschrijdende vastgoedbeleggingen, waarbij hij de behoeften van een uiteenlopende pool van wereldwijd opererende beleggers zorgvuldig afweegt.

Bart leidt de Nederlandse real estate fund praktijk en de international hospitality praktijk en is actief lid van de pension fund praktijk. Bart is zeer ervaren in reviews van beleggingen ten behoeve van pensioeninvesteerders.

In de afgelopen zes jaar heeft Bart gewerkt en gewoond in New York (2004–2010). Daarvoor werkte hij in Amsterdam met een korte onderbreking van zes maanden in 2000 toen hij in Londen actief was.

Tot de cliënten van Bart behoren Amerikaanse en Nederlandse financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen, private equity funds, Real Estate Investment Trusts en Amerikaanse en Nederlandse pensioenverzekeraars. Bart heeft gedoceerd aan de New York University (2002-2003) en publiceert met regelmaat artikelen over vastgoedbelasting gericht op investment managers en pensioenverzekeraars.