Beloningsinstrumenten

Kies de beste beloningsstructuur die bij uw ondernemingsvisie past

Een life sciences onderneming kenmerkt zich door enthousiasme en een toekomstvisie. U begint met een idee dat kan uitgroeien tot een werkelijke verbetering van de wereld om u heen. U zet zich samen met uw zakelijke partners tot het uiterste in om het maximale resultaat uit uw onderneming te halen. En daar hoort een passende financiële beloning bij voor de mensen op de sleutelposities.

Aandelenopties

Voor uzelf, uw zakelijke partners en voor de medewerkers van het eerste uur kunt u kiezen voor beloningen die op de lange termijn het meeste opleveren, waarbij blijvend aandacht ligt op resultaatgericht werken. U kunt daarbij denken aan verschillende vormen van participatieregelingen of beloningen in de vorm van aandelen, opties, bonussen of een combinatie daarvan. Weet u wat de meest passende beloningsregelingen zijn in uw onderneming?

Buitenlandse onderzoekers

Als u buitenlandse onderzoekers bij uw onderneming wilt betrekken, zult u keuzes moeten maken op welke wijze u hen wilt belonen. Het kan namelijk fiscaal aantrekkelijk zijn om in een aantal gevallen (een deel van) het onderzoek in het buitenland te laten plaatsvinden.

Certificaten

Wanneer uw onderneming uitgroeit wilt u medewerkers vinden die uw passie en enthousiasme delen. In de groeifase van uw onderneming wordt het personeelsbestand gevarieerder. Maar niet alle medewerkers zullen even ondernemend zijn als de medewerkers van het eerste uur. Hebt u nu al bedacht hoe u al deze verschillende medewerkers op verschillende posities en met uiteenlopende verantwoordelijkheden wilt belonen? Wilt u een wij-gevoel creëren bij uw (toekomstige) medewerkers? Natuurlijk kiest u bij de werving en selectie voor medewerkers die het beste bij uw visie passen. Maar hebt u al aan de mogelijkheid gedacht om bijvoorbeeld voor deze vaste medewerkers een certificatenkoopplan op te zetten, waarmee u de motivatie om te presteren verhoogt?

Prestatiebeloning

De adviseurs van PwC zijn goed op de hoogte van alle verschillende beloningssystemen en kennen natuurlijk ook de financiële, fiscale en juridische gevolgen daarvan. Het is niet alleen belangrijk om deze technische gevolgen goed te kennen, maar ook de gevolgen die dit heeft op de motivatie tot het leveren van prestaties.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Een ontwerp van uw beloningsstructuur, voor iedere ‘groei’ fase van uw onderneming
  • Kennis van alle mogelijke vormen van beloningen, voor ieder niveau
  • Advies over de financiële, fiscale en juridische gevolgen van uw beloningen
  • Advies over het inzetten van uw human resources
  • Advies over het inzetten en belonen van buitenlandse medewerkers