Inzake

Klimaatverandering en grondstoffenschaarste - juli 2015

Inzake is het digitale magazine van PwC. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en gaat in op de huidige ontwikkelingen en trends die uw organisatie raken. Het online magazine kunt u op zowel smartphone, tablet als desktop/laptop bekijken. De unieke software zorgt ervoor dat het er op elk device passend uitziet.

For our English readers: About is the digital magazine of PwC. The last edition is about climate change and resource scarcity. Please have a look. http://www.magazine.about.pwc.nl/

Actuele artikelen

Wilma Mansveld: 'We moeten het beschadigen van het klimaat door menselijk handelen een halt toeroepen'.

Staatssecretaris Mansveld is hoopvol gestemd over een nieuw klimaatakkoord, maar ziet ook nog enkele hobbels. Zo vind ze dat er meer aandacht moet komen voor adaptie. 'Oftewel: hoe gaan we om met de gevolgen van klimaatverandering?' Lees meer.

 

Het nieuwe energierealisme

IEA-directeur Maria van der Hoeven: 'Het energievraagstuk is te belangrijk om het te laten ontsporen door incidentele marktbewegingen'. Lees meer.

 

Kiezen voor samenwerking en innovatie

Voor het tegenhouden van de klimaatverandering en de opwarming van de aarde moeten we andere keuzes maken, vindt Jeroen van Hoof, Energy & Utility leader bij PwC. Meer investeren in innovatie én samenwerking brengen de verduurzaming op een effectieve en veel efficiëntere manier verder. Lees meer.

 

Circulaire economie vereist andere manier van denken

Produceren volgens de circulaire economie houdt een transformatie in die bedrijven niet moeten onderschatten, aldus Hans Schoolderman, partner duurzaamheid bij PwC. Lees meer.

 

'Groene doelstellingen voorwaarde voor succes'

De groeiende vraag naar gezonde voeding die op duurzame wijze is geproduceerd, biedt FrieslandCampina kansen. Sinds de introductie van het duurzaamheidsprogramma 2020 is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Lees meer.

 

'We hebben de aarde in bruikleen'

Met een sterke focus op duurzaamheid bereidt orchideeënkweker SO Natural zich voor op een snel veranderende wereld en kweekt het bedrijf een product dat onderscheidend is in de markt. Lees meer.

 

Een kringloop van duurzame winst

Tapijtconcern Interface slaagt er als geen ander in duurzaamheidsdoelen ook te koppelen aan een winstgevend verdienmodel. Lees meer.

 

Groenten en fruit redden van de afvalcontainer

Social enterprise Kromkommer wil dat telers, retailers en consumenten anders gaan denken over groenten en fruit, zodat minder eetbaar voedsel in de afvalcontainer of biogasinstallatie verdwijnt. Lees meer.

 

Van afvalmarkt naar grondstoffenmarkt

De Nederlandse overheid wil de circulaire economie een impuls geven. De verantwoordelijkheid voor de gescheiden inzameling van afval ligt bij gemeenten. Maar hoe motiveer je je inwoners?