Inzake

Verschuiving in economische macht - April 2015

Inzake is het digitale magazine van PwC. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en gaat in op de huidige ontwikkelingen en trends die uw organisatie raken. Het online magazine kunt u op zowel smartphone, tablet als desktop/laptop bekijken. De unieke software zorgt ervoor dat het er op elk device passend uitziet.

For our English readers: About is the digital magazine of PwC. First edition is about shift in economic power. Please have a look. http://www.magazine.about.pwc.nl/

Actuele artikelen

Mariëtte Hamer: 'Op het gebied van fatsoenlijk ketenbeheer kan Nederland een lichtend voorbeeld zijn.'

Mariëtte Hamer

SER-voorzitter en voormalig PvdA-politica Mariëtte Hamer ziet een nieuw, breed maatschappelijk bewustzijn in Nederland. En dat biedt kansen voor de Nederlandse economie, maar ook voor het slagen van nieuwe convenanten rond fatsoenlijk ketenbeheer. ‘We willen graag een lichtend voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.’ Lees meer.

 

Nedschroef in Chinese handen

Nedschroef

De overnamemarkt van Nederlandse ondernemingen staat sinds enkele jaren ook in de belangstelling van Chinese bedrijven. Zo kwam Nedschroef in handen van de Shanghai Prime Machinery Company. Wat betekent dat voor onder meer de arbeidsverhoudingen bij de toeleverancier voor de auto-industrie? Lees meer.

 

De wereld in 2050

De wereld in 2050

Zal de verschuiving in economische macht zich voortzetten? Enkele voorspellingen in beeld. Lees meer.

 

Niet alles is beter in het Oosten

ASML

Kennis is alles. Dat geldt zeker voor ASML. Om voorop te blijven lopen in de hightechindustrie werkt de chipmachinebouwer nauw samen met zijn leveranciers, die voor een groot gedeelte nog in Nederland en Duitsland te vinden zijn. Lees meer.

 

‘Je wordt met open armen ontvangen'

Investeren in Afrika

Hoge economische groei, een groeiende jonge bevolking, de aanwezigheid van grondstoffen en een opkomende (consumerende) middenklasse doen investeerders naar Afrika kijken. PwC schat de potentie van het continent hoog in, maar wijst ook op de grote uitdagingen. Lees meer.

 

Macrofilosofie ingebouwd in de supply chain

Original Beans

Original Beans, gevestigd in Amsterdam, is een relatief nieuw bio-chocolademerk. Original Beans combineert natuurbeheer met de productie van hoogwaardige chocolade en zorgt ervoor dat cacaoboeren in afgelegen landstreken zich kunnen ontwikkelen. Lees meer.

Inzake April 2015