Inzake uw zaken - juni 2014

Hoofdeconoom PwC Jan Willem Velthuijsen: ‘Google kent de inhoud van mij koelkast beter dan AH’

Volgens adviseur en wetenschapper Jan Willem Velthuijsen neemt de houdbaarheidsdatum van strategieën, en de daarop gebaseerde verdien- en businessmodellen af. Daarom is het belangrijk dat ondernemingen zich bewust zijn van de eigen kwetsbaarheid en de durf te hebben om businessmodel en organisatie ter discussie te blijven stellen. Een schets van de megatrends die de komende jaren de richting van de economische groei zullen bepalen.

Verder leest u in deze editie meer over:

 • Weet hoe integer uw agent is
  Jaarlijks verdampt 1.200 miljard euro aan economische waarde door fraude- en corruptiegevallen van zakenpartners. Het moederbedrijf wordt vaak aansprakelijk gesteld bij naïef beleid.
 • AWL Techniek: groeien door laserlassen
  De Nederlandse maakindustrie laat kansen liggen op het gebied van laserlassen. De vraag naar hoogwaardige laserlastechnologie is groot. AWL Techniek maakte een anticyclische groeisprong met Laserlassen.
 • Comeback van het werknemersaandeel
  Werknemersparticipatie verkleint de kans dat waardevolle medewerkers opstappen en bindt afgestudeerde ondernemers omdat zij zich voor alles ondernemer voelen.
 • Passende automatiseringsoplossing voor VluchtelingenWerk Nederland
  De invoering van een nieuw automatiseringssysteem leverde naast kostenbesparingen nieuwe inzichten op in hoe haar netwerk effectiever en efficiënter in te zetten en te stroomlijnen is.