Inzake uw zaken - juni 2012

Maakindustrie van vitaal belang voor Nederland

Voorzitter werkgeversorganisatie FME-CWM Ineke Dezentjé Hamming stelt vast dat de maakindustrie weer voor Nederland kiest.

 ‘De maakindustrie is de kennisfabriek van Nederland en is daarom van vitaal belang om ons uit de recessie te innoveren’, aldus de nieuwe voorzitter in het juninummer van Inzake uw zaken.

Verder leest u in deze editie meer over:

Commissaris gezocht

Met de Wet bestuur en toezicht worden goede commissarissen schaarser. Commissarissenkenner Ruud Kok geeft tips hoe uw onderneming succesvol kan zijn bij de zoektocht.

SMT Shipping kiest voor cloud computing

Als netwerkorganisatie avant la lettre zag de onderneming al vroeg in dat deze nieuwe evolutie van de informatietechnologie haar veel voordeel zal opleveren.

Verborgen kampioen in maatwerklaarzen

Dunlop koos voor een nichestrategie: innovatief maatwerk voor specifieke werkomstandigheden. Met succes: het bedrijf is Europees marktleider en wereldwijd het bekendste laarzenmerk voor professioneel gebruik.

De bestendige waarde van familiewaarden

Het kennen van het genenpakket van de onderneming is de basis voor het succesvol overdragen op de volgende generatie. Recent onderzoek geeft inzicht in hoe familiebedrijven tegen hun eigen familiewaarden aankijken.