Inzake uw zaken - februari 2012

De succesvolle overlevingsstrategie van Burgers’ Zoo

De hoge eisen van bezoekers vragen veel van dagrecreatiebedrijven zoals Burgers’ Zoo. Maar door te durven investeren en te vernieuwen gaat het familiebedrijf vol vertrouwen haar eerste eeuwfeest tegemoet.

‘Feitelijk zet je het voortbestaan van het familiebedrijf op het spel, om te investeren in de continuïteit ervan’, aldus directeur en vierde generatielid Alex van Hooff in het februarinummer van Inzake uw zaken.

Verder leest u in deze editie meer over:

De dubbele meerwaarde van het Workforce Forecast Model

Het model dat het businessperspectief laat aansluiten op het personeelswerk. En omgekeerd. Ondernemers en HR-mensen praten zo één taal.

Op zoek naar verborgen kampioenen

Hermann Simon verrijkte de managementliteratuur met het begrip Verborgen Kampioenen: innovatieve bedrijven die, in de schaduw van multinationale  merknamen, wereldspelers zijn op een kleinere schaal.

De achilleshiel van uw digitale beveiliging

Terwijl cybercriminelen het kraken van webshops als een lucratieve en relatief eenvoudige manier hebben ontdekt, blijkt uit kwetsbaarheidstesten dat ondernemingen de veiligheidsrisico’s van webshops onderkennen.

De nichestrategie van De Bioderij

Door een eigenzinnige aanpak, innovatie en strategisch doordachte keuzes groeit De Bioderij in een markt waarin een klein groepje kopers een steeds grotere macht claimt en schaalgrootte een voorwaarde is om te overleven.