Inzake uw zaken - oktober 2010

Hoogleraar Kees Goudswaard deed onderzoek naar de houdbaarheid en de toekomstbestendigheid van ons pensioenstelsel. Hij kan maar tot één conclusie komen: snel ingrijpen is noodzakelijk. ‘Als de pensioenrechten flexibeler worden, hoeft er naar verwachting minder te worden ingeleverd op de hoogte van de uitkering of de indexatie.’

Dat zegt Kees Goudswaard in het oktober-nummer van inzake uw zaken. Verder in deze editie leest u meer over:

Octrooi als inspiratie
Een actief octrooimanagement als vast onderdeel van het innovatietraject zorgt voor een versnelling van innovatieprocessen en helpt de kans op doublures en andere teleurstellingen verkleinen.

De zorg van Asito
Om de conjuncturele gevoeligheden van de eigen groep te verminderen, zocht Asito Dienstengroep een nieuwe groeimarkt. Zij vond deze in de thuiszorg.

De Maserati voorbij
De leaseauto van de voormalig directeur bracht het onderzoek naar interne fraude op gang. De corporatie is erin geslaagd het incident aan te wenden om orde op zaken te stellen.

Software als katalysator van fusie
Het snel implementeren van een nieuw softwaresysteem kan een fusieproces vergemakkelijken en versnellen. Dat bleek wel bij het samengaan van vier partners binnen Deltares.