IJ-prijs 2015

Banner IJ-prijs

Wie is uw kanshebber?

Het komende najaar wordt alweer de 18e IJ-prijs uitgereikt. De IJ-prijs is een prijs voor ondernemers die hun sporen hebben verdiend en een grote bijdrage hebben geleverd aan de internationale profilering van Amsterdam en de economische ontwikkeling van de stad. De prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam en PwC.

In de afgelopen jaren is de IJ-prijs uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. Dat bewijzen de winnaars. Jan Raes (Algemeen directeur) en Mariss Jansons (Chef-dirigent) van het Koninklijk Concertgebouworkest, Ally Derks, directeur en oprichtster van het International Documentary Film Festival (IDFA) behoorden voorgaande jaren tot de prijswinnaars. In 2014 ging de prijs naar architect André van Stigt. Anita Nijboer, jurylid en representative PwC Amsterdam, introduceerde Van Stigt als een architect die ‘Amsterdam verrijkt met de herbestemming van vele gebouwen die de grote bouwmeesters voor hem hebben neergezet’. Onder de monumentale panden die Van Stigt sinds de jaren tachtig onder handen nam zijn het Entrepotdok, het Olympisch Stadion, de Graansilo’s en het Conservatorium Hotel.

Dit najaar wordt alweer voor de 18e keer de IJ-prijs uitgereikt. De IJ-prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam en PwC, wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert, of heeft geleverd aan de economische ontwikkeling en/of promotie van de stad Amsterdam.

Helaas is het niet meer mogelijk om een kandidaat aan te dragen voor de IJ-prijs uitreiking 2015.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anita Nijboer.