IJ-prijs 2015

Banner IJ-prijs

Wie is uw kanshebber?

Het komende najaar wordt alweer de 18e IJ-prijs uitgereikt. De IJ-prijs is een prijs voor ondernemers die hun sporen hebben verdiend en een grote bijdrage hebben geleverd aan de internationale profilering van Amsterdam en de economische ontwikkeling van de stad. De prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam en PwC.

In de afgelopen jaren is de IJ-prijs uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam. Dat bewijzen de winnaars. Jan Raes (Algemeen directeur) en Mariss Jansons (Chef-dirigent) van het Koninklijk Concertgebouworkest, Ally Derks, directeur en oprichtster van het International Documentary Film Festival (IDFA) behoorden voorgaande jaren tot de prijswinnaars. In 2014 ging de prijs naar architect André van Stigt. Anita Nijboer, jurylid en representative PwC Amsterdam, introduceerde Van Stigt als een architect die ‘Amsterdam verrijkt met de herbestemming van vele gebouwen die de grote bouwmeesters voor hem hebben neergezet’. Onder de monumentale panden die Van Stigt sinds de jaren tachtig onder handen nam zijn het Entrepotdok, het Olympisch Stadion, de Graansilo’s en het Conservatorium Hotel.

Weet u een waardige opvolger? Iemand die in de voetsporen kan treden van de eerdere winnaars? Kent u iemand die een duidelijke bijdrage levert of heeft geleverd aan de internationale profilering en de economische ontwikkeling van de stad Amsterdam? Meld hem of haar dan nu aan op: www.ijprijs.nl/kandidaat. De winnaar ontvangt een fraaie sculptuur gemaakt door de Amsterdamse kunstenares Iris le Rütte samen met een geldbedrag, te bestemmen voor een ‘Amsterdams doel van maatschappelijk belang’.

Wij ontvangen uw aanmelding graag voor 31 mei 2015 waarna de jury, onder voorzitterschap van Kajsa Ollongren de winnaar van de IJ-prijs 2015 zal kiezen.