Werkkostenregeling 2013

Gedurende de jaren 2013 en 2014 kunnen werkgevers jaarlijks kiezen tussen toepassing van de werkkostenregeling of toepassing van het ‘oude’ regime voor onbelaste vrije vergoedingen en verstrekkingen. Vanaf 2015 is toepassing van de werkkostenregeling verplicht.

Werkgevers kunnen maximaal 1,5% van het totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor hun werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte is in beginsel loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80% verschuldigd. Daarnaast kunnen bepaalde zaken onbelast worden vergoed of verstrekt door gebruik te maken van de gerichte vrijstellingen.

Een greep uit de veelheid van vragen die in de praktijk leven en waar een antwoord op moet komen.

  • Wat betekent de nieuwe regeling voor mijn organisatie?
  • Is het verstandig om snel over te stappen naar de werkkostenregeling of juist niet? Hoe pak ik dat dan aan?
  • Kan mijn organisatie nog korting geven aan het personeel op de eigen producten?
  • Hoe wordt het personeelsfeest fiscaal behandeld?

Inventarisatietool

Onze adviseurs zijn opgeleid om uw vragen te beantwoorden en u op weg te helpen bij de invoering van de werkkostenregeling.

Een goede inventarisatie van al uw vergoedingen en verstrekkingen is de eerste stap. PwC heeft daarom een inventarisatietool ontwikkeld die u kunt gebruiken.Na de inventarisatie van de vergoedingen en verstrekkingen begeleiden de adviseurs van PwC uw onderneming naar de invoering van de werkkostenregeling. Het is namelijk van belang dat de invoering gebeurt op het moment dat dat voor uw onderneming verantwoord is. PwC heeft alle kennis in huis om hier voor te zorgen. Uiteindelijk moet de werkkostenregeling een geïntegreerd onderdeel uitmaken van uw arbeidsvoorwaarden en risicobeheersingsmodel.

Vanaf 2011 geldt een nieuw fiscaal regime voor vergoedingen en vertrekkingen aan werknemers. Tot 2015 bestaat een keuzeregime. Het is zaak om de juiste keuze te maken. Een goede analyse is de eerste stap.