Operational excellence

Veranderende markteisen snel vertalen naar een geoptimaliseerd productieproces

De levensduur van producten wordt steeds korter en de verwachtingen van consumenten worden hoger. Bovendien wordt de concurrentie in de verpakkingsindustrie feller en stijgen de grondstofprijzen wereldwijd. Geen wonder dat bestuurders en management zoeken naar mogelijkheden tot kostenbesparing om het rendement te verbeteren zonder dat dit leidt tot prijsverhogingen voor de klant.

Klantgerichtheid

Door de druk op de kosten heeft de verpakkingsindustrie de klant de afgelopen jaren een beetje uit het oog verloren. De industrie probeert de klant nu weer terug te vinden door nieuwe producten te introduceren, door nieuwe markten aan te boren en door nauwer samen te werken met de producenten van consumentengoederen.

Globalisering

Verpakkingen worden een steeds belangrijker marketinginstrument. Door mee te denken met het innovatieproces van uw klant, kunt u de effectiviteit van uw verkoop verder verbeteren. Op deze manier vervagen de traditionele grenzen tussen industrieën wellicht. Maar zo behoudt u wel uw positie in de markt en kunt u rendementsverbetering realiseren.

Six Sigma

Kostenbesparing en rendementsverhoging, kortom operations excellence, kunt u onder andere bereiken door uw bedrijfsprocessen resultaatgericht te verbeteren. Bijvoorbeeld door middel van outsourcing, off-shoring of het opzetten van gedeelde shared services centres. Six Sigma, ofwel Resultaatgericht Verbeteren©, is hierbij een onmisbaar hulpmiddel. Met deze aanpak verbetert zowel uw financiën, als de kwaliteit van uw product. PwC heeft meer dan 20 gecertificeerde deskundigen in dienst die projecten uitvoeren met deze aanpak. En zij kunnen u ook vertellen hoe u er zelf mee werkt. Net wat uw voorkeur heeft.

Korte time-to-market

De projecten die onze professionals begeleiden, leveren al in het eerste jaar positieve resultaten op. Zij kunnen uw huidige processen structureren en analyseren. Ook kunnen ze u helpen veranderende markteisen snel te vertalen naar een geoptimaliseerd productieproces. Zo blijft uw time-to-market zo kort mogelijk. Kiest u voor de Six Sigma-aanpak, dan kiest u voor een multi-disciplinair team met grondige operationele kennis en marktexpertise. Dit team werkt nauw samen met uw management en medewerkers om de gewenste resultaten te behalen.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Op gestructureerde manier problemen en kansen identificeren en kwantificeren
  • Resultaatgerichte verbeteringen over de hele waardeketen heen
  • Praktische en duurzame verbeteringen
  • Ondersteuning bij het daadwerkelijk doorvoeren van geïdentificeerde verbeteringen