Duurzaamheidsrapport

Verificatie duurzaamheidsrapport geeft duidelijkheid aan stakeholders

Corporate Social Responsibility (CSR), oftewel duurzaamheid is de afgelopen jaren gestegen van de rand van de zakenwereld naar de top van de agenda van aandeelhouders. Ook andere stakeholders, zoals financiële analisten, werknemers en klanten, willen meer weten over uw betrokkenheid bij milieu en maatschappij. Vraagstukken rondom producten en certificaten van duurzaam hout zijn zeer actueel. Een duurzaamheidsrapport is hét middel bij uitstek om te communiceren hoe u omgaat met dit vraagstuk.

Verificatie is belangrijk

Een duurzaamheidsrapport opstellen gaat niet over een nacht ijs. De cyclus waarin zo’n rapport tot stand komt begint met het formuleren van uw strategie en het bepalen van indicatoren. Vervolgens is het zaak uw interne organisatie in te richten en het rapport samen te stellen. Ten slotte volgt de verificatie van het rapport. Dit is misschien wel de belangrijkste stap in het hele proces want een verificatie verhoogt de waarde van uw rapport. Het verschaft duidelijkheid en zekerheid aan alle stakeholders in de hout-, papier- en verpakkingsindustrie.

Wij combineren uw financiële en maatschappelijke verslaggeving

Steeds vaker wordt een duurzaamheidsrapport besproken tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Daarom wordt het meestal tegelijk gepubliceerd met het financiële jaarverslag. Bij PwC werken ruim 4.300 specialisten die hun krachten bundelen en hun kennis delen. Bijvoorbeeld op het gebied van financiële en maatschappelijke verslaggeving.

Uw robuuste reputatie

Als u kiest voor PwC, kiest u voor een integraal team van accountants en duurzaamheidsspecialisten dat werkt aan uw verslaggeving. Zo bent u verzekerd van een robuuste reputatie op het gebied van transparantie en goed ondernemersbestuur. Bij PwC hebben we overigens ook de kennis en ervaring in huis om u te adviseren bij de totstandkoming van uw duurzaamheidsrapport.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Verificatie van uw duurzaamheidsrapport
  • Deskundigheid op milieu- en sociaal gebied
  • Internationaal netwerk
  • Gesprekspartner op directieniveau