Actuele onderwerpen

Met 27 fabrieken, een jaarlijkse omzet van ruim 3 miljoen ton en ruim 140.000 medewerkers in de totale keten, is de hout-, papier- en verpakkingsindustrie een serieuze speler in de Nederlandse industrie. De sector heeft zich de afgelopen decennia sterk ontwikkeld op het gebied van milieuvriendelijkheid. Milieuzaken maken nu integraal deel uit van de bedrijfsvoering. Maar er blijven nog genoeg uitdagingen over voor deze sector.

Optimaliseer uw CO2-uitstoot

Het waterverbruik in de sector is sterk gedaald de afgelopen jaren. De afvalstroom wordt nagenoeg geheel gerecycled. Nu is het de beurt aan emissies. Door de komst van het Europese systeem van handel in emissierechten is CO2 als het ware een nieuwe grondstof geworden. Een goed opgezet en geïmplementeerd systeem van interne beheersing en datamanagement is noodzakelijk om uw CO2-uitstoot te optimaliseren.

Waarvoor bent u verantwoordelijk?

Ook al handelt u al jarenlang in dezelfde producten, neemt u af van dezelfde leveranciers, vanaf 1 juni 2007 dwingt REACH u om exact te weten wat de samenstelling is van de producten die u verhandelt. Grondige kennis van uw producten en REACH verplichtingen is noodzakelijk om in de toekomst ongehinderd zaken te blijven doen. Voor de hout, papier en verpakkingssector is REACH een uiterst complexe zaak.

Een geoptimaliseerd productieproces

Terwijl concurrentie feller wordt en grondstofprijzen stijgen, worden verpakkingen een steeds belangrijker marketinginstrument. U kunt de effectiviteit van uw verkoop verbeteren door mee te denken met het innovatieproces van uw klant. En operations excellence kunt u onder andere bereiken door uw bedrijfsprocessen resultaatgericht te verbeteren.

Verificatie van uw duurzaamheidsrapport

Duurzaamheid heeft de laatste jaren flink aan belang gewonnen. Aandeelhouders en andere stakeholders willen graag weten hoe u omgaat met milieuvraagstukken. Een duurzaamheidsrapport uitbrengen is een ideaal middel om hierover te communiceren met hen. De verificatie van uw duurzaamheidsrapport verhoogt de waarde ervan aanzienlijk.