Farmaceutische industrie

De farmaceutische sector staat voor verschillende uitdagingen. Denk aan gedwongen kostenreductie, toenemende concurrentie van over-the-counter producten of e-business. Ontwikkelingen waar u als ondernemer snel op in moet spelen.

Optimale kostenstructuur

Als multinational moet u snel en adequaat kunnen reageren op de producteisen vanuit de markt. Het continue verbeteren en vernieuwen van de bestaande producten en de ontwikkeling van geheel nieuwe producten zijn essentiële voorwaarden voor behoud en uitbreiding van uw marktaandeel. Zo doet u er verstandig aan te zoeken naar een optimale kostenstructuur. Tegelijkertijd zult u ethisch verantwoord moeten ondernemen.

Branchekennis

PwC weet waar uw industrie dagelijks mee te maken heeft: kostenbeheersing, concurrentie, afnemende exclusiviteit van producten, regeringsbeleid, hoge investeringen in Research & Development, subsidiemogelijkheden en belastingzaken. Bovendien kunnen wij u assisteren met vraagstukken over maatschappelijk verantwoord ondernemen en de actuele arbeidsmarkt problematiek.

Ervaring en expertise

Om onze cliënten optimaal van dienst te zijn, hebben wij onze ervaring en expertise gebundeld in de Global Pharmaceuticals Group. Wij werken voor vooraanstaande producenten, groothandels en apothekers van lokaal tot mondiaal niveau. Zo staan wij in contact met marktleiders, overheidsinstanties en diverse industriebronnen. Wij helpen u trends te signaleren én hierop in te spelen. Ook kunnen wij u in contact brengen met professionals van PwC waar dan ook ter wereld. Via een intensieve en vooral pragmatische samenwerking met u, zijn wij in staat effectief maatwerk te leveren.

Eén aanspreekpunt

Als cliënt bij PwC heeft u altijd een vaste adviseur, die u persoonlijk kent, die vertrouwd is met uw organisatiestructuur en -beleid en die kennis heeft van de markt waarin uw onderneming actief is.Via uw adviseur heeft u tevens de beschikking over de kennis en expertise die binnen onze gehele organisatie aanwezig is. Afhankelijk van de aard van de opdrachten, stelt PwC nationale of internationale multidisciplinaire teams samen.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Advies over ethisch verantwoord ondernemerschap
  • Risicomanagement
  • Advies over intellectueel eigendomsrecht
  • Advies bij vraagstukken over productontwikkelingsactiviteiten
  • Advies over fiscaal vriendelijke beloningstructuren.
  • Hulp bij de invoering van sector specifieke software pakketten
  • Advies over uw productmix en verkoopproces