Bedrijfstransformatie

View this page in: English

Om de concurrentie voor te blijven, moeten familiebedrijven zichzelf continu verbeteren. Zij worden regelmatig gedwongen hun strategie aan te scherpen, wat vaak betekent dat ze hun businessmodel moeten aanpassen. Een voorbeeld daarvan is de noodzaak om afdelingen samen te voegen, of bedrijfsonderdelen juist te ontvoegen. Wij kunnen u helpen met een businessmodel op maat.

Geïntegreerd ondernemen

Het transformeren van het businessmodel is essentieel om bedrijven te veranderen in echt geïntegreerde ondernemingen. Een geïntegreerde onderneming heeft een consistent operationeel beleid en procesverloop. Daarnaast kent een dergelijk bedrijf een sterk centraal management met een uitstekende lokale uitvoering. Dit geïntegreerde businessmodel kan verder worden versterkt met een concurrerende kostenbasis en belastingdruk.

Zo kunnen wij u helpen

De specialisten van PwC op het gebied van bedrijfstransformatie zijn afkomstig van de afdelingen Advisory, Tax, Transfer Pricing en Legal en bieden u een geïntegreerde dienst. Allereerst evalueren we uw huidige organisatie aan de hand van objectieve maatstaven. Zo identificeren we uw sterke punten en de elementen die u kunt verbeteren. Daarmee krijgt u een helder beeld van de kansen en uitdagingen die voor u liggen.
Vervolgens ontwerpen we samen met u een nieuwe organisatiestructuur, met duidelijk gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden. We helpen u uw processen, communicatie en fiscale situatie optimaal in te richten. Daarbij houden we rekening met uw doelstellingen, de competenties van uw medewerkers, wet- en regelgeving, uw bedrijfscultuur en de volwassenheid van uw organisatie. Het resultaat: een concreet plan voor duurzame groei.