Videogames

Technologie
Videogames
 

Benut het volle potentieel van de Nederlandse game-industrie

In de uitgeversmarkt zien we al jaren dat gedrukte oplages teruglopen en advertentie-inkomsten in hoog tempo dalen. Om adverteerders te trekken moeten uitgevers helder kunnen vaststellen welk publiek ze bereiken. PwC heeft hiervoor een efficiënte methode ontwikkeld.

Eenduidige cijfers

De Nederlandse game-industrie is jong, succesvol en groeit in hoog tempo. De experts van PwC helpen ondernemers in de game-sector bij het oplossen van vraagstukken op organisatorisch, fiscaal en financieel gebied.

Nederlands succes

Nederlanders geven gemiddeld meer uit aan gaming dan andere West-Europeanen. Geen enkele andere industrie heeft de overstap naar digitale businessmodellen zo snel gemaakt als de game-industrie. Online gaming is niets nieuws meer. De financiering van spellen via de verkoop van virtuele goederen neemt al jaren sterk toe. Inmiddels houden zo’n 160 Nederlandse bedrijven zich bezig met de ontwikkeling en distributie van games. En dat worden er alleen maar meer. Mede dankzij de goede (opleidings)infrastructuur en verschillende start-up initiatieven.

Zo kunnen wij u helpen

De experts van PwC hebben diepgaande kennis van de game-industrie. Wij begrijpen de uitdagingen voor deze markt, waaronder kansen en bedreigingen op fiscaal gebied. Denk hierbij aan de nieuwe Europese BTW-regels voor digitale leveringen. Daarnaast is PwC als partner verbonden aan Startupbootcamp, een organisatie die startende ondernemers helpt hun bedrijf uit te bouwen met behulp van meer dan 100 nationale en internationale mentoren.