Toekomst voor de krant

Technologie
Toekomst voor de krant
 

Innovatie en nieuwe samenwerkingsverbanden

De omzet in de uitgeversmarkt blijft dalen. Hoe speelt u in op de nieuwe ontwikkelingen? De experts van PwC weten hoe u het tij kunt keren.

Complexe vragen

Hoe ziet de toekomst van de uitgeverswereld eruit? Blijft de krant bestaan in zijn huidige vorm? En hebben we over tien jaar nog steeds een gedrukt exemplaar tot onze beschikking? Vragen waar we geen pasklaar antwoord op hebben. Wat we wel weten, is dat de loyaliteit van oudere lezers op dit moment nog de traditionele gedrukte kranten overeind houdt. Maar blijft dit ook zo?

Verwachtingen

De verwachting is dat de omzet in de markt de komende jaren zal blijven dalen. Die daling zal tussen 2012 en 2017 naar schatting bijna 20 procent bedragen. Proactieve uitgevers zijn dan ook druk bezig met innovatieve producten en diensten, nieuwe samenwerkingsverbanden en interne reorganisaties om beter te kunnen inspelen op de nieuwe markt.

Zo kunnen wij u helpen

De deskundigen van PwC helpen u bij het oplossen van strategische, organisatorische, fiscale en financiële vraagstukken op dit gebied. Wij hebben diepgaande kennis van de uitgeversmarkt en de daaraan gerelateerde uitdagingen, zoals kansen en bedreigingen op fiscaal gebied. Onze ervaring staat u ter beschikking.