Als u niet-beursgenoteerd bent

Technologie
Als u niet-beursgenoteerd bent
 

Een professionelere entertainment- of media-onderneming

Ook als u geen beursnotering heeft, zijn er genoeg redenen om op IFRS over te gaan. De experts van PwC kunnen u hierbij optimaal begeleiden.

Waarom IFRS?

Entertainment- en mediabedrijven die de nieuwe verslagleggingsregels toepassen, bewijzen dat ze bijblijven bij nieuwe ontwikkelingen. Dat zorgt voor een professionele uitstraling en betere toegang tot de kapitaalmarkt. Ook voor niet-beursgenoteerde bedrijven is dit van toepassing.

Aandachtspunten als u overstapt op IFRS

U doet er verstandig aan om bij de overgang naar IFRS extra aandacht te besteden aan uw immateriële vaste activa. Denk bijvoorbeeld aan uw auteurs-, licentie-, en uitzendrechten, en de ontwikkelkosten van een tijdschrift, film of programma. En vergeet uw omzetverantwoording niet: weet u hoe u licentie-opbrengsten of advertentieomzet boekhoudkundig verantwoordt? Wat doet u als er bepaalde minimumgaranties gelden, zoals gegarandeerd oplage of aantal kijkers? Wist u dat er andere regels gelden voor de verantwoording van immateriële vaste activa die uit een overname zijn verkregen? Dergelijke verslagleggingskwesties vragen om adequate antwoorden.

Projectmatige aanpak

De IFRS-deskundigen van PwC hebben een grondige kennis van uw branche en uitgebreide ervaring met conversieprojecten in binnen- en buitenland. Wij bieden u professionele ondersteuning en passende oplossingen voor al uw vragen. Wij kiezen hierbij voor een projectmatige aanpak. Ook zorgen wij ervoor dat uw personeel wordt opgeleid om later zelf met IFRS aan de slag te gaan. Bovendien koppelen wij onze branchekennis aan onze expertise op het gebied van licentie- en distributierechten, belastingen, accountancy, IT en IFRS.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Ondersteuning bij een effectieve inbedding van IFRS in uw organisatie
  • Advies over de toepassing van IFRS op nieuwe producten die u gaat lanceren
  • Training van uw medewerkers op het gebied van IFRS
  • Advies over het aanpassen van uw managementinformatiesysteem
  • Ondersteuning bij het integreren van interne en externe rapportage-eisen

MIAG publicaties