IFRS

Bekijk deze pagina in: English

IFRS-ondersteuning voor beursgenoteerde E&M-bedrijven

De IFRS-regelgeving is voortdurend in beweging. De experts van PwC bieden ondernemers in de media- en entertainmentsector professionele ondersteuning bij alle IFRS-vraagstukken.

Actuele IFRS-ontwikkelingen, hoe blijft u bij?

Veel ondernemingen in Nederland, met en zonder beursnotering, passen inmiddels IFRS toe in hun jaarrekening. Dit betekent dat ze op de hoogte moeten blijven van de ontwikkelingen om daar tijdig op te kunnen reageren.

Grote veranderingen

Tot de recente ontwikkelingen in IFRS behoren nieuwe standaarden voor zeggenschap en eigendomsverhoudingen. Bovendien is er een nieuw voorstel voor de verwerking van alle leaseovereenkomsten in de balans. Een andere grote verandering is te verwachten rondom omzetverantwoording. Hoewel deze nieuwe regelgeving waarschijnlijk niet voor 2017 zal ingaan, kan het enkele jaren kosten om u hierop voor te bereiden. Het is dus zaak alert te blijven.

Uw eigen organisatie

Veranderingen in uw eigen organisatie kunnen ook een effect hebben op uw financiƫle verslaglegging. Denk bijvoorbeeld aan gewijzigde omzetverantwoording en het verwerken van bepaalde (financierings)kosten.

Projectmatige aanpak

Bij PwC werken IFRS-deskundigen met een grondige kennis van uw branche. Wij bieden u professionele ondersteuning en passende oplossingen voor al uw vragen. Wij kiezen hierbij voor periodiek overleg over ontwikkelingen en een projectmatige aanpak bij wijzigingen. Naast technische ondersteuning zorgen wij ervoor dat uw personeel wordt opgeleid om zelf met de nieuwe IFRS-regelgeving aan de slag te gaan.

Zo kunnen wij u helpen:

  • Periodiek overleg om de ontwikkelingen in uw organisatie te vertalen naar IFRS-oplossingen en veranderingen in IFRS te vertalen naar uw organisatie
  • Ondersteuning bij een effectieve inbedding van nieuwe IFR-regelgeving in uw organisatie
  • Advies over de toepassing van IFRS op nieuwe producten die u gaat lanceren
  • Training van uw medewerkers op het gebied van IFRS
  • Advies over het aanpassen van uw managementinformatiesysteem
  • Ondersteuning bij het integreren van interne en externe rapportage-eisen