Toeleveranciers Offshore

Internationale offshoresector lokaal ondersteund

De vraag naar energie neemt wereldwijd toe. Het aantal exploratieprojecten groeit en CAPEX-budgetten stijgen. Energiebedrijven investeren steeds meer in nieuwe olie- en gaswinningstechnieken. Deze ontwikkelingen zijn gunstig voor bedrijven die de offshoremarkt bedienen. De specialisten van PwC adviseren u hier graag over, zodat u kansen herkent en benut.

Kansen voor dienstverleners in de offshoresector

Diepzeeboringen, winning van schaliegas, opslag van gas en LNG. Nieuwe activiteiten van energiebedrijven bieden kansen aan dienstverleners in de offshoresector. Of u nu gespecialiseerd bent in (overzees) vervoer, de aanleg van pijpleidingen of boorwerkzaamheden.

PwC biedt een wereldwijd netwerk van lokale specialisten

Groei bij de internationale energiebedrijven vindt vaak plaats in landen of regio’s met een wat minder stabiel politiek en economisch klimaat zoals de BRIC-landen, Afrika en het Midden-Oosten. Om ook op deze plekken optimaal te kunnen ondernemen, ondersteunt PwC u met een internationaal netwerk van specialisten voor de olie- en gassector en zijn toeleveranciers.

Zo kan PwC u van dienst zijn

Ook in Nederland beschikt PwC over een team van experts met uitgebreide kennis van de energiesector en zijn toeleveranciers. Onze specialisten kunnen u onder meer assisteren bij de volgende onderwerpen:

  • loonbelastingvraagstukken van offshorewerknemers en advies op het gebied van vergrijzing en pensioenen;
  • begeleiding bij internationale overnames en integratievraagstukken;
  • operational excellence: we helpen u om operationele processen efficiënter en effectiever in te richten waardoor u kosten bespaart en risico’s beheerst;
  • het verkrijgen van subsidies, bijvoorbeeld voor technologische vernieuwingen;
  • vragen op het gebied van (IFRS-)accounting, zoals in het geval van leasing en financiering.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn? We praten graag met u verder over uw specifieke vragen. Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op.