Netwerkbedrijven

Netbeheerders klaar voor de nieuwe energiemarkt

De energiemarkt verandert voortdurend door de opkomst van duurzame energie, decentrale opwek, slimme meters en de internationalisering en ‘technologisering’ van netwerken. PwC helpt netbeheerders optimaal in te spelen op deze ontwikkelingen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.


Optimaal reguleringsmodel voor netwerkbedrijven

In een snel veranderende omgeving zoeken de energiesector, de politiek en de maatschappij als geheel een optimaal reguleringsmodel zodat Europese netwerkbedrijven de juiste prikkels krijgen en publiek geld optimaal rendeert. Die ambities moeten bovendien worden gefinancierd binnen de driehoek van het privatiseringsverbod, wettelijke ratio’s en gematigde tariefontwikkelingen voor elektriciteitslevering.

Inspelen op de veranderende energiemarkt

Hoe u optimaal inspeelt op de veranderende energiemarkt hangt af van uw organisatie en uw ambities. Onze energiesectorspecialisten denken graag met u mee over strategie en visie, implementatie en realisatie, controle en verantwoording. Dit gebeurt binnen het gereguleerde kader waarin u als netbeheerder opereert.


Risk en change management

Daarbij horen ook onderwerpen als risk management, change management, het aantrekken van toptalent, omgaan met vergrijzing en investeringen in IT-ontwikkeling. Daarnaast is het belangrijk zicht te hebben op de impact en implicaties van het opereren in het publieke domein met publieke aandeelhouders. Als onafhankelijke experts kunnen wij hierin een waardevolle rol vervullen.


Positie en toekomst van netbeheerders

Hoe ziet u uw rol en positie precies? En waar wilt u naartoe? Wij wisselen hierover graag van gedachten met u. Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op.