Crisis Management

Crisissituaties zijn voor iedere onderneming en instelling een flinke strop. Of het nu gaat om fraude met beperkte financiële schade of een rendements- of liquiditeitsprobleem dat de hele organisatie bedreigt. Ervan gespaard blijven is moeilijk: 53% van alle Nederlandse organisaties is in de afgelopen twee jaar het slachtoffer geworden van fraude. Als u ermee te maken krijgt, dan wilt u zo snel mogelijk de zaak uitzoeken en ophelderen en gepaste maatregelen nemen. Want u wilt de nadelige effecten zoveel mogelijk inperken. Nog liever voorkomt u crisissituaties. Uw vraag is dan wellicht: hoe pak ik dat aan?

Betrouwbaar en onafhankelijk in crisissituaties

Voor cliënten in crisissituaties kunnen we op zoek gaan naar de beste oplossing, bijvoorbeeld sanering, financiële herstructurering of forensisch onderzoek. Ook kunnen organisaties bij ons terecht die antwoord zoeken op de vragen waarom, wanneer en in welke processen ze kwetsbaar zijn voor risico's. Samen met u gaan we aan de slag om het probleem te onderzoeken en een strategie voor verbetering van de situatie of risicobeheersing op te zetten. Altijd in combinatie met het gedachtegoed van PwC. We verdiepen ons in uw wereld, maken gevoelige zaken bespreekbaar en leggen logische verbanden. Onafhankelijk en snel ontwikkelen we een vernieuwende strategische en praktische oplossing, voor iedere regelmatig voorkomende crisissituatie:

Bedrijfsfraude, fouten in de boekhouding, conflicten

Als u bedrijfsfraude of fouten in de boekhouding ontdekt of te maken krijgt met witwaspraktijken, dan kunnen de specialisten van Forensic Services u helpen deze situatie op te lossen. Ook als u door de crisissituatie in conflict bent geraakt met een klant, dan kunt u rekenen op onze ondersteuning.

Acute liquiditeitsproblemen of complexe rendementsproblemen

In een situatie van acute liquiditeitsproblemen of complexe rendementsproblemen kunnen de financiële experts van Business Restructuring u adviseren over toekomstbepalende beslissingen.

Justitieel onderzoek naar onregelmatigheden

Een toezichthouder kan ineens bij uw onderneming een onderzoek starten naar vermeende onregelmatigheden. Samen met u kunnen de adviseurs van Securities Litigation de aansprakelijkheid, schade en sancties beperken.