Verslaggeving

De maatschappelijke wens dat bedrijven en instellingen zich verantwoordelijk gedragen en daarover verantwoording afleggen, neemt steeds meer toe. Stakeholders willen dat organisaties meer laten zien hoe zij waarde creëren, welke (maatschappelijke) risico’s daar tegenover staan en hoe zij die beheersen, hoe bestuurders worden beloond en hoe houdbaar het bedrijfsmodel is. Het is als commissaris of toezichthouder goed om te weten welke rol u in dat proces kunt spelen.
  • Arjan Brouwer in gesprek met Jaap van Manen. PwC-partner Arjan Brouwer maakte deel uit van de werkgroep Toekomst Accountantsberoep die in september 2014 voorstellen deed om de kwaliteit en onafhankelijkheid van de beroepsgroep te vergroten. In een uitgebreid gesprek discussieert hij met ‘accountancy veteraan’ Jaap van Manen over de voorstellen van zijn werkgroep.
  • Speerpuntenbrief Eumedion. Eumedion vraagt in Speerpuntenbrief 2015 aandacht voor interne controle en integrated reporting.
  • PwC Nederland jaarbericht 2013/2014. In dit jaarbericht doen we verslag over het afgelopen boekjaar.
  • Spotlight, een vaktechnisch bulletin van PwC over accountancy.
  • Transparantieverslag 2013-2014 waarin wordt beschreven hoe we binnen PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. kwaliteit, onafhankelijkheid en integriteit borgen. We tonen waar het goed gaat, maar ook waar we ons moeten verbeteren en hoe we dat aanpakken.
  • World Watch. Website van PwC Global met belangrijke nieuws- en opinieartikelen over governance, reporting en assurance.
  • Accountants van Nederlandse beursfondsen hebben bij 45 procent van de jaarrekeningen over 2013 een meer informatieve controleverklaring verstrekt. Dat blijkt uit Klare taal!, een onderzoek van PwC onder de gepubliceerde AEX- en AMX-jaarrekeningen. Lees meer in het PwC Actueel artikel: Nieuwe controleverklaring bij bijna helft (middel)grote beursfondsen en de PwC Publicatie: Klare taal! Benchmark controleverklaring ‘nieuwe’ stijl onder Nederlandse beursfondsen
  • Integrated reporting is een nieuwe vorm van verantwoorden waarbij de waardecreatie en impact van een organisatie centraal staan. Bovendien geeft het antwoord op de vragen die de maatschappij stelt: in plaats van een inzicht in de cijfers wil de maatschappij namelijk inzicht in dat wat het bedrijf heeft gepresteerd. Lees meer over Integrated reporting.