Onze diensten

View this page in: English

De China Business Group van PwC Nederland begeleidt Chinese ondernemingen die investeren in Nederland en Europa. Ons team bestaat uit gespecialiseerde deskundigen met gedegen kennis van markten, cultuur, rechtssystemen, fiscale aspecten, accounting, auditing, wet- en regelgeving en M&A, zowel in Nederland als in China. Wij werken nauw samen met PwC China. Zo kunnen we best practices en belangrijke informatie delen met Chinese bedrijven die in Nederland en/of in Europa willen investeren.

Dankzij onze grondige kennis van de branche en onze Chineessprekende specialisten kunnen wij praktijkgerichte ondersteuning bieden aan Chinese bedrijven die zich willen vestigen in Nederland of de eurozone, maar ook aan Nederlandse ondernemingen die hun activiteiten in China verder willen uitbreiden.

Wij bieden doordachte diensten op maat, ter ondersteuning van de ontwikkelingsstrategieën van onze klanten, waar ook ter wereld zijn hun ambities willen waarmaken.

Diensten

Wij bieden Chinese bedrijven een scala aan professionele diensten, variërend van auditing en compliance tot fusies en overnames, maar ook fiscaal en juridisch advies. Behalve met de ondersteuning van Chinese bedrijven houden wij ons bezig met het adviseren van Nederlandse ondernemingen die hun activiteiten in of met China willen uitbreiden.

Audit

  • Betere kennis van toekomstige wijzigingen op het gebied van accounting en regelgeving.
  • Onafhankelijke beoordeling van extern gerapporteerde financiële en andere informatie.
  • Advies rond controle en de gebreken en zwakke punten van het verwerkingssysteem.

Tax

  • Ontwerp van een fiscaal gunstige structuur - Organisaties die zaken doen over de grens moeten bepalen wat de meest geschikte fiscale structuur is voor hun investeringen in Nederland en/of Europa. Onze fiscale experts kunnen u helpen optimaal te profiteren van de nieuwste belastingvoordelen die Nederland te bieden heeft.
  • Structureren en beheren van uw indirecte belastingen – Wij kunnen u helpen bij het invoeren van een goed doordachte structuur voor uw indirecte belastingen, zodat u uw kasstromen kunt versterken, gebruik kunt maken van procedures voor btw-teruggave en de totale indirecte belastingen tot een minimum kunt beperken.

Deals

  • Advies rond alle aspecten van fusies en overnames, verkopen, private equity-transacties en financiering.
  • Bepalen van de juiste deal voor beheersbare groei: wij kunnen u helpen bij diverse aspecten rond het sluiten van de transactie, van het bepalen van de juiste doelen en de transactie zelf tot en met de integratie na afloop.

Consulting

  • Financiële verantwoording en complexe verslagleggingszaken: dankzij onze gedegen kennis van wet- en regelgeving kunnen wij u helpen met zaken rond financiële accounting, zoals waarderingen, beursnoteringen en complexe verslagleggingszaken met betrekking tot International Financial Reporting Standards (IFRS) en de Nederlandse GAAP. Advies rond financiële verantwoording en complexe verslagleggingszaken.
  • Het nemen van de juiste strategische investeringsbeslissingen: op basis van uw bedrijfsstrategie en toekomstige groeiplannen ontwikkelen onze deskundigen alle mogelijke scenario’s en voorzien ze u van de kennis die u nodig hebt om succesvolle strategische investeringsbeslissingen te nemen.
  • Het afhandelen van personeelsaangelegenheden: in Nederland wordt groot belang gehecht aan het voldoen aan de regelgeving op het gebied van immigratie, privébelastingen, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Wij kunnen de volledige compliance-cyclus efficiënt inrichten, waarbij de totale HR-kosten beheersbaar blijven.

 

Legal Services

Bepalen van de meest geschikte juridische constructie voor uw investering in Nederland of China: het Nederlandse juridische stelsel voor bedrijven is zeer in trek bij buitenlandse investeerders, vanwege zijn flexibiliteit en omdat het voldoet aan de zakelijke eisen van tegenwoordig. Dankzij zijn centrale positie in Europa is Nederland vanuit juridisch oogpunt gunstig gelegen voor de coördinatie van uw investeringen in heel Europa. Wij helpen u graag met het opzetten van een optimale juridische structuur.