Nieuwe markten

Kansen nastreven op nieuwe markten

In Europa en de Verenigde Staten is de markt voor de chemie-industrie zo goed als volgroeid. Daarom hebben veel bedrijven hun aandacht gericht op Latijns-Amerika, Azië of Oost-Europa. In deze gebieden liggen nog voldoende economische en technologische uitdagingen. Doordat de economie er sterk groeit is de vraag naar chemische producten er groot. Bovendien zijn de lonen er vaak lager, waardoor het aantrekkelijk is om de productie te verplaatsen naar deze gebieden.

Anticiperen

Maar zakendoen in deze gebieden brengt ook risico’s met zich mee. Producten moeten op maat worden gesneden om aan de wensen van de nieuwe markten te voldoen. Bovendien is het belangrijk dat u uw strategieën op het gebied van transfer pricing en tax planning zorgvuldig overweegt.

Lokale partner

Het is ook belangrijk om te anticiperen op ruimere overheidsregulering, hogere compliancekosten en complexe vraagstukken op cultureel, zakelijk en administratief gebied. Het is bijvoorbeeld moeilijk voor buitenlandse bedrijven om voet aan de grond te krijgen in China. Daarom gaan veel bedrijven een samenwerkingsverband aan met een lokale partner.

Ondersteuning bij alle facetten

Met meer dan 1500 professionals die wereldwijd samenwerken zijn wij expert op het gebied van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse markt. Wij kunnen u ondersteunen bij alle facetten waar u mee te maken krijgt als u nieuwe markten wilt betreden. In China hebben we kantoren van betekenisvolle omvang in alle belangrijke steden. Als u in China aan de slag gaat, kunt u daar dezelfde service van ons verwachten als u in Nederland gewend bent.

Wat kunt u van PwC verwachten?

  • Juridisch en fiscaal advies bij het betreden van nieuwe markten
  • Kennis van en ervaring met Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten
  • Gesprekspartner op directieniveau