SSAFE Food Fraud tool

Bekijk deze pagina in: Engels

Ga de strijd aan tegen voedselfraude

SSAFE* en PwC zijn in samenwerking met Universiteit Wageningen de strijd aan gegaan met voedselfraude en hebben een food fraud vulnerability assessment tool ontwikkeld die gratis te gebruiken is. De tool is de eerste oplossing in zijn soort die bedrijven helpt voedselfraude te bestrijden en daarmee consumenten helpt het vertrouwen te herwinnen in de veiligheid en integriteit van hun voedsel. De tool helpt bedrijven om zich voor te bereiden op de nieuwe GFSI**-richtlijnen die vereisen dat GFSI-gecertificeerde voedselbedrijven een vulnerability assessment uitvoeren en een controle plan opstellen om voedselfraude risico’s te verkleinen. De tool kan overal in de voedselproductie- en distributieketen worden ingezet, van erf tot bord, ongeacht het type, grootte of de locatie van het voedselbedrijf.

Het in kaart brengen van voedselfrauderisico’s vormt een goede basis voor het opstellen van een passende strategie. Voedselbedrijven kunnen hiermee voedselfraude binnen hun bedrijf en in hun keten aanpakken. Het aanpakken en voorkomen van voedselfraude zal voedselbedrijven beter beschermen tegen reputatieschade en financiële schade en helpt het vertrouwen in hun producten te vergroten.

PwC & SSAFE

PwC is verheugd deel te kunnen nemen aan dit wereldwijde initiatief om de voedselindustrie en uiteindelijk de consumenten te helpen met de uitdaging om veilig en betrouwbaar voedsel te leveren en te consumeren.

Onze samenwerking met SSAFE versterkt de mogelijkheid om samen met de industrie voedselbedrijven te helpen hun kwetsbaarheden met de tool te identificeren en te verkleinen door onze Food Supply and Integrity Services. We helpen bedrijven om ketenrisico’s te verminderen, processen te verbeteren en vertrouwen in voedselproducten te vergroten.

Met de PwC Food supply & integrity services:

  • helpen we voedselbedrijven in het aanpakken en verminderen van voedselfrauderisico’s binnen hun eigen organisatie en de gehele keten.
  • investeren we als ervaren partner van de voedselindustrie in de uitdagingen van bedrijven op het gebied van voedselvertrouwen door het ontwikkelen van tools, onderzoek en het delen van onze kennis en expertise.

*SSAFE is een wereldwijde non-profit organisatie opgericht om voedselveiligheid in de gehele voedselproductie- en distributieketen te vergroten en de volksgezondheid te verbeteren. De SSAFE bestuursleden zijn McDonald’s, Nestlé, Danone, Zoetis, Cargill, Coca-Cola, Fonterra, Keystone, Kellogg’s, Kerry, SABMiller.

**GFSI = Het Global Food Safety Initiative (GFSI) is een industrie-initiatief dat kennis en richtlijnen levert op het gebied van voedselveiligheidsystemen, noodzakelijk voor veiligheid door de gehele keten. GFSI specificeert vereisten voor de erkenning van voedselveiligheidsystemen in haar “Guidance Document”.