Publicaties AgriFood

View this page in: English

Publicaties op volgorde van datum (van nieuw naar oud)

Food trust

Gepubliceerd: 02-04-2015

Dit rapport belicht de belangrijkste problemen en uitdagingen die van invloed zijn op het vertrouwen van de mens in hun voedsel.

 

Megatrends impacting the European agrifood industry

Gepubliceerd: 17-12-2014

De agrifoodsector ondergaat grote veranderingen. Welke uitdagingen ontstaan er werkelijk door versnellende verstedelijking, een verschuiving van de economische macht, grondstoffen schaarste, technologische ontwikkelingen en demografische veranderingen? PwC ziet negen uitdagingen aan de hand van de vijf megatrends die een grote invloed hebben op de toekomst van de gehele sector.

 

Megatrends impacting the Dutch agrifood industry

Gepubliceerd: 26-05-2014

De agrifoodsector ondergaat dramatische veranderingen. PwC identificeerde vijf megatrends die sterk van invloed zijn.

 

Agrifood & tuinbouw megatrends

Gepubliceerd: 26-05-2014

Artikel uit de Telegraaf bijlage van 26 mei 2014. Om de toppositie vast te houden, moet de Nederlandse agri- en foodsector inspelen op vijf megatrends. Het rapport ‘megatrends impacting the Dutch agrifood industry’ van accountants- en adviesbureau PwC biedt een frisse blik op de sector. PwC onderzoekt voortdurend hoe de sector schoner, gezonder, veiliger, eerlijker, slimmer en sterker kan worden.

 

Global Agribusiness

Gepubliceerd: 01-05-2014

Deze publicatie geeft inzicht in wat onze lokale agribusiness-experts waarnemen in hun regio’s.

 

Food Safety Thought Leadership

High-profile uitbraken van voedselvergiftiging in de afgelopen jaren hebben het vertrouwen van het publiek in de kwaliteit van levering van voedsel geschaadt. De centralisatie van de voedselproductie en -distributie en de snelle groei van de invoer hebben onze voedselketen meer kwetsbaar gemaakt. Volledig bericht