Publicaties AgriFood

Publicaties op volgorde van datum (van nieuw naar oud)

Megatrends impacting the European agrifood industry

Gepubliceerd: 17-12-2014

De agrifoodsector ondergaat grote veranderingen. Welke uitdagingen ontstaan er werkelijk door versnellende verstedelijking, een verschuiving van de economische macht, grondstoffen schaarste, technologische ontwikkelingen en demografische veranderingen? PwC ziet negen uitdagingen aan de hand van de vijf megatrends die een grote invloed hebben op de toekomst van de gehele sector.

 

Megatrends impacting the Dutch agrifood industry

Gepubliceerd: 26-05-2014

As the world’s second-largest agricultural exporter, the agrifood sector is vital to the Netherlands. The agrifood sector is undergoing dramatic change.

 

Agrifood & tuinbouw megatrends

Gepubliceerd: 26-05-2014

Artikel uit de Telegraaf bijlage van 26 mei 2014. Om de toppositie vast te houden, moet de Nederlandse agri- en foodsector inspelen op vijf megatrends. Het rapport ‘megatrends impacting the Dutch agrifood industry’ van accountants- en adviesbureau PwC biedt een frisse blik op de sector. PwC onderzoekt voortdurend hoe de sector schoner, gezonder, veiliger, eerlijker, slimmer en sterker kan worden.

 

Global Agribusiness

Gepubliceerd: 01-05-2014

With teams around the globe, this document sets out to give a flavour of what our local agribusiness experts are observing in their territories.

 

Horizon 2020

Gepubliceerd: 17-09-2013

Aan het einde van dit jaar treedt Horizon 2020 in werking. Dit is het strategische beleidsinstrument van de Europese Commissie om de komende zes jaar met een budget van 71 miljard euro de Europese concurrentiekracht te versterken en innovatie te stimuleren. PwC kan u helpen bij de herorientatie van uw innovatie-strategie richting Horizon 2020.

 

Food Safety Thought Leadership

High-profile uitbraken van voedselvergiftiging in de afgelopen jaren hebben het vertrouwen van het publiek in de kwaliteit van levering van voedsel geschaadt. De centralisatie van de voedselproductie en -distributie en de snelle groei van de invoer hebben onze voedselketen meer kwetsbaar gemaakt. Volledig bericht